Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

22 de juny de 2016
1 comentari

L’esquela d’un pare.

Una bona amiga, coneixedora de la meva afició a les esqueles curioses i del fet que des de fa una pila d’anys ni compro ni llegeixo El Periódico, m’envia un retall de fa unes setmanes d’aquest diari en el qual apareix per primera vegada una esquela encapçalada per una emoticona. Més concretament aquella que representa un rostre rodó de color groc que treu la llengua i pica l’ullet. Gràcies, companya, i de pet cap a l’arxiu.

Posats, però, a triar una esquela singular em quedo amb una també recent publicada a La Vanguardia i que m’ha semblat digna de remarca. A diferència de l’anterior no té cap símbol ni imatge que l’encapçali i va per feina.

És d’un home bastant jove (poc més de 40 anys) del qual s’indica nom, cognoms… i un complement just a sota que és el que m’ha cridat l’atenció: en el lloc on habitualment es posa l’ofici o els càrrecs del difunt ell ha optat per una frase senzilla i contundent: “Pare de tres fills”.

Una definició excel·lent que demostra allò que tantes vegades he escrit: per molts anys que visquem, per moltes experiències que atresorem, allò que quedarà de nosaltres va íntimament lligat amb els que ens seguiran. Dit d’una altra manera: quan decideixes tenir un fill esdevens pare (o mare) no pas per uns anys, sinó per tota la vida. Des de l’època que et necessiten per canviar-los els bolquers fins quan ets tu qui necessita els bolquers (amb algú que, ai las, te’ls posi).

(Ara em ve a la memòria una piulada relacionada amb tot això. La vaig escriure fa temps i va ser molt reproduïda: “Quan és petit t’amoïnes perquè plora i no saps per què. Quinze anys després t’amoïnes perquè plora i saps per què.”)

Expresso, doncs, el meu respecte i admiració per la memòria d’aquest “pare de tres fills” que ja té un lloc d’honor en el meu arxiu d’esqueles singulars.

  1. M´encanta aquesta passió que sents per les esqueles. Fa temps que em ronda pel cap anar preparant la meva. Si ho faig prometo no decebre i que la puguis incorporar a la teva col·lecció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!