Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

29 d'abril de 2015
0 comentaris

Unes quantes recomanacions barcelonines.

Per un correu que vaig rebre setmanes enrere vaig tenir notícia de la preparació d’una pàgina web pensada per donar informació actualitzada de serveis, gastronomia, espectacles, història, cultura, etc. que pugui ser útil per a les persones que visitin la ciutat de Barcelona. La pàgina es diu We go BCN i la podeu veure aquí tot i que encara està en procés de creixement fins al mes de juny.

Un dels apartats de We go BCN és el bloc de recomanacions, l’espai per al qual em varen demanar una col·laboració en forma de set o vuit propostes personals.

Després de rumiar-ho una mica –destacar set o vuit meravelles d’una ciutat com Barcelona que en té tantes no és feina fàcil– em vaig decidir finalment per aquesta llista que us reprodueixo aquí sota i que m’encantaria que us fos ben útil:

 

Tres punts ideals per contemplar Barcelona des de les altures

No hi ha gaires ciutats al món que es puguin contemplar quasi íntegrament des d’un punt d’observació en alçada. A Barcelona en tenim tres:

* Parc d’atraccions Tibidabo: per contemplar la ciutat de muntanya a mar. Vegeu aquí i aquí.

* Castell de Montjuïc: per contemplar la ciutat de mar a muntanya. Vegeu aquí i aquí.

* Bateries antiaèries del Carmel: un nou punt d’observació des del turó de la Rovira. Vegeu aquí.

 

Llibreria Ona

Fundada el 1962 i especialitzada des del primer dies en llibres en llengua catalana. Des de fa dos anys està al número 217 del carrer Gran de Gràcia (a dos minuts de la plaça Lesseps). Deixeu-vos aconsellar per l’experiència i el bon gust de la Montserrat Úbeda, la seva propietària. Vegeu aquí la història de la llibreria.

 

Mercat de l’Abaceria Central

Situat al número 186 de la Travessera de Gràcia aquest mercat, poc conegut fora del seu barri, encarna les millors característiques dels antics mercats barcelonins: tracte directe i productes de confiança. Vegeu més informació aquí.

 

La Mare de Déu dels Consellers (MNAC)

Tot i la reconeguda vàlua dels seus fons romànics el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) excel·leix per la seva secció d’art gòtic. I com a gran joia de la corona us proposo aquesta esplèndida taula pintada a l’oli per Lluís Dalmau l’any 1445. Per a més informació vegeu també aquí.

 

Disco 100

Els amants de la música de tots els tipus i registres tenen una cita gairebé ineludible en aquesta botiga situada en el número 33 del carrer Escorial. Tenen un amplíssim estoc i, a més a més, coneixen el seu ofici i saben de què parlen. Deixeu-vos aconsellar i no us en penedireu.

 

Restaurant Semproniana

Una de les millors ofertes gastronòmiques de la ciutat que es caracteritza per una relació qualitat-preu molt recomanable. Pel sol fet de conèixer l’Ada Parellada, la seva mestressa, ja val la pena entrar en aquest típic local de l’Eixample barceloní (carrer Rosselló, 148; entre Aribau i Muntaner), que antigament allotjava una indústria d’arts gràfiques.

 

Fundació Mies van der Rohe (Parc de Montjuïc)

Un edifici que trobareu en totes les enciclopèdies dedicades a les obres mestres de l’arquitectura del segle XX. En pocs llocs com aquí podreu gaudir dels efectes sedants de l’equilibri de les formes i l’harmonia dels materials, les textures i els colors.

 

La bodega Quimet (i altres bodegues de Gràcia)

Can Quimet, situada al número 23 del carrer de Vic, és una de les bodegues més dinàmiques i respectuoses amb l’esperit de tota la vida d’aquest tipus d’establiments del barri de Gràcia. El seu ventall d’ofertes és ampli: des de vermuts i vins (que podreu comprar també a granel) fins a embotits extremenys i ostres pels més sibarites.
La ruta per les bodegues antigues de Gràcia –i la possibilitat de contractar una visita guiada– la trobareu aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!