Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

15 de març de 2015
0 comentaris

Quan xiular és un himne (carta de Rosamaria Cendròs).

A la secció “El lector opina” del diari El Punt Avui d’avui trobareu una carta de la senyora Rosamaria Cendrós que parla de tot el merder que a España estan muntant al voltant de la xiulada a l’himne i al Borbó que els aficionats catalans i bascos faran en els prolegomens de la final de la Copa del Rei de futbol. Una carta que em sembla digna de remarca i que mereix que sigui llegida i difosa al màxim.

En el cas improbable que no hàgiu comprat el diari aquest matí o que no hàgiu arribat encara a la pàgina 22, que és on surt l’esmentada carta, us la reprodueixo aquí sota. Llegiu-la i ja m’ho sabreu dir:

Quan xiular és un himne

Rosamaria Cendrós (El Punt Avui, 15 de març de 2015)

L’Estat espanyol està vivint una preocupació desmesurada per la final de la copa del Rei. Tremolen i s’indignen per la gran xiulada prevista quan soni l’himne d’Espanya. Fins i tot l’autoritària Esperanza Aguirre voldria suspendre el partit.
De fet, els catalans, o senzillament els ciutadans de Catalunya, hauríem d’estar xiulant dia sí dia també. L’Estat espanyol ens insulta a cada moment, ens prohibeix exercir la democràcia a les urnes. Menysté el nostre govern i totes les nostres institucions. Intenta coartar totes les nostres aspiracions. Volem la llibertat i la volem obtenir a través de les urnes, un gran escàndol pel govern espanyol. Per tant, com que no tenim els mateixos drets que ells, xiulem. Xiulem contra un himne que no és el nostre, i xiulem com un cant a la democràcia. Xiulem perquè no ens queda altra solució i aquest xiular no és res més que un himne a la llibertat contra tanta tirania. Si encara haurien d’estar contents: si actuéssim sense escrúpols –com ells fan amb la nostra nació–, potser no podrien ni assistir al camp. Per tant, xiulem i ben fort i sense por!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!