Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

18 de desembre de 2013
0 comentaris

El comptador cap enrere (Crònica -pausada- d’una jubilació, 1).

La crònica de la meva jubilació -que penso escriure de manera pausada i procurant no deixar-me res- mereix una explicació prèvia dedicada a tots els seguidors fidels d’aquestes Totxanes (gent soferta, com hi ha món!) i, per tant, coneixedors de l’existència del comptador cap enrere en la part superior dreta de la pàgina que vaig decidir instal·lar el 19 de març de 2011, el dia que complia 61 anys.

Inicialment, doncs, el compte enrere s’obria amb 1.461 dies, l’equivalent als quatre anys que aleshores em faltaven per complir els reglamentaris 65. Un feliç i inoblidable dia, però, un bon amic expert en aquests afers em va fer saber que, si m’interessava, la llei em permetia avançar la jubilació. 

Fets tots els càlculs i totes les gestions burocràtiques del cas els primers dies del passat mes de maig vaig sol·licitar de manera formal la jubilació amb quinze mesos d’avançament sobre el límit previst. Ho vaig explicar aquí i, coherentment, el comptador, que aleshores ja anava pels 679 dies va fer un salt preciós cap als 223 dies que aleshores em separaven del dijous 19 de desembre d’aquest any, festa dels sants Anastasi, papa, i Nemesi, màrtir.

Per això, estimats lectors, avui -dimecres 18 de desembre, que és quan publico aquest apunt- veureu que el comptador ja és a punt de posar-se a zero i demà, per tant, el despenjaré.

Tot i això, haureu observat que des de fa una setmana vaig fotent-li a tothom el cap com un timbal explicant que ja sóc un jubilat amb tots els ets i uts. Una afirmació inexacta perquè el que estic fent entre el dimecres 11 de desembre i avui és no anar a la feina per una raó molt senzilla: estic gaudint la part proporcional del còmput de vacances de 2014 que em corresponen.

Per tant, si he de ser precís ENCARA no estic jubilat. Faig vacances fins al dijous 19 -demà- que serà quan, com he dit més amunt, passaré amb tots els pronunciaments a formar part de les denominades “classes passives”.

Una denominació tramposa i inexacta, tal com podreu comprovar si teniu la paciència de seguir els propers apunts de la sèrie.

(Continua aquí)   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!