Cafè en gra

Del cafetar al bloc, la mòlta és cosa vostra

Rosa rosae

Es venen 10.000 milions de flors anualment al món, 6.000 milions es produeixen a Holanda.

La flor senyera és la rosa, aquesta planta de fulls tenyits de sang viva, enramats i cosits a un tronc de pensaments espinosos. Els seus pètals que es despengen de les puntes com un desmai, s’abracen en cercle, com si fessin niu al voltant d’un botó, escampen aromes suaus fins a morir i ens desperten sentiments ignorats, perduts en la ignota escorça cerebral.

Potser aquest batec mes fort i involuntari, que provoca la visó d’una bellesa natural i la seva olor, es el full de paper sobre el que no sabríem escriure perquè el vermell intens de la sang que corre per les venes i ens dóna l’energia d’ésser, fa del roig el color de la vida, i del roig pansit que s’ennegreix, el color de la mort.

No hi ha res mes angoixant que una rosa pansida amb les puntes ennegrides, penjant del gerro convertit en taüt. Aleshores un s’adona que  no hi ha rosa sense espina, ni goig sense dolor.

Les roses nomes viuen 48 hores un cop tallades, l’amputació les vigoritza momentàniament, com el moribund que sacseja la poca vida que li queda per acomiadar-se amb la  millor imatge per després deixar-se anar i marxar amb dignitat.

 Son tan llargues les paraules, per curtes que siguin, que un “hola” o un “adéu”, un “vine” o un “seu”, un “ací” o un “ara”, em semblen llargues i pobres frases entre els replecs sedosos d’una sardana balladora de pètals vermells que en menys de 48 hores em diran hola i adéu, vine i seu, ací i ara. No hauria de perdre mes temps en paraules i de manera muda seria bo parlar amb roses vives, per enviar expressions de goig i dolor, recordant però que les espines sobreviuen als pètals.

Per alguna raó deu ser que es produeixin i es venguin 10.000 milions de flors al mon, els humans volem expressar-nos, i quan les paraules no son prou, parlen les roses. Les roses que es marceixen mes tard que les paraules.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per josepselva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent