Cafè en gra

Del cafetar al bloc, la mòlta és cosa vostra

Publicat el 6 de març de 2015

Sexegeracions

El 8 de març el feminisme es reivindica, és el Dia D de la Dona. Es celebra des del 19 de març de 1911 i l’any 1977 les Nacions Unides li varen posar la data actual.

Al món som en la ratlla dels 7.000 milions i el % de homes i dones és molt equilibrat. Diuen-diuen-diuen que hi ha mes dones que homes, però si mirem les taules del Banc Mundial, veurem que no és gens clar que sigui així.

A la Xina, que te un pes demogràfic molt gran, les dones son el 48,2% i a la Índia un 48,3%. Tenint en compte que aquest dos macroestats acumulaven a finals de 2013 una població de 2.600 milions de persones (37% de la població mundial) sense fer massa números es pot deduir que possiblement avui les dones no arribin a un 50% de la població, amb l’excepció curiosa i significativa que en tres Estats islàmics el % femení es escandalosament baix: Emirats Àrabs: 29,9%, Bahrein 37,8% i Qatar 23,5%.

Ja que els cromosomes no entenen de religions ni creences, que en aquest tres Estats les dones es quedin a 1/3 de la població no te una explicació demogràfica i caldrà buscar-la potser en una mancança de respecte als drets humans mes elementals.

A Catalunya segons l’IDESCAT el 2013 les dones eren el 50,8% de la població mentre que a EspaÑa eren el 50,6%. I si comptem les dones catalanes com a no espanyoles, les 3.781.247 dones catalanes encara faria baixar a menys del 50,6 la població femenina espanyola.

Hi ha dos països que des de fa 5 anys són el paradigma de la igualtat entre homes i dones: La República de l’Equador i la República del Congo que es mantenen en un equilibri perfecte del 50%. Si ens hem de creure la CIA el desequilibri cap al cantó femení ha canviat de bàndol i ara s’inclina cap al masculí amb un 50,5% d’homes contra un 49,5% de dones, però qui es fia dels espiés?.

Mes enllà de quants som es tracta de saber qui som i això és ben clar. El 50% de la raça humana son homes i el 50% dones, el 100% els anomenem persones, individus de la espècie humana que es diferencien per el sexe, i que a través del sexe es reprodueixen.

Les dones reivindiquen sempre sense esperar el 8 de març i els homes no ho fan de la mateixa manera que les dones perquè pensen que el desequilibri en drets els afavoreix, i els que no se’n avergonyeixen estan mal vistos.

Una petita mostra de la complicació d’aquest tipus de debat és troba en aquesta noticia: El Parlament debat una llei d’igualtat entre homes i dones, el PP hi vota en contra i Ciutadans se’n desmarca, mentre la resta hi vota a favor, però dels 6 diputats que intervenen, 5 són dones. I la pregunta és: els 4 partits que hi voten a favor no tenen homes per sortir en defensa de la llei d’igualtat?. O s’espera a donar el paper de lluïment a les dones quan es parla d’elles?. En la guerra de sexes els únics armisticis es firmen entre llençols?



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per josepselva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent