Josep Nadal

Músic, activista social, regidor a Pego i candidat a les Primàries de Compromís a les Corts Valencianes per la circumscripció d'Alacant.

Ràdio Ghetto a Ràdio Pego

Després de diverses aventures i desventures dins de la ràdio local del meu poble, torne a encetar un nou projecte radiofònic “Ràdio Ghetto”. Espere que em perdonen els mestres d’Skalariak per copiar-me miserablement el títol del seu memorable disc, però a banda de ser un homenatge a un dels grups que més m’han marcat em venia al pèl per explicar que és el que vull fer en aquest programa i per què no dir-ho se’m queda una sintonia per al programa excel·lent.

Parlaré sobretot de música, de música de veritat, aquella que és molt més que una simple concatenació de sons i sil.labes. Posaré la música que m’agrada i que conec, no sóc cap melòman erudit.

A més de parlar de música vull introduir textos, poemes i tots aquells comentaris que em passen pel cap. Sóc conscient que alguns amics em diran que sóc un temerari per tornar-me a ficar en una ràdio de la qual ja m’han expulsat tres voltes i m’ha dut en un parell d’ocasions als jutjats. Però bé Pego, és el meu poble i la ràdio municipal és meua, de tota la gent del poble i em fa fàstic que els quatre polítics mediocres de torn disposen d’ella com si fóra Canal 9.

Torne a Ràdio Pego per què crec que malgrat tot continua sent un projecte popular molt interessant i amb una programació variada i participativa, hereva de l’antiga Ràdio Lliure que com a mínim va sentar les bases de que la ràdio és de tots i totes.  Tinc molts amics de fa anys en l’emisora i sé que m’ho passaré molt bé. També m’he ficat per què m’he fartat de criticar la música que posen i he decidit passar a l’acció.

El progama serà cada dimarts de 8 a 9 de la vesparada, en teoria el podeu escoltar per la xarxa des la web de la ràdio, ara falta que funcione. També tinc idea de penjar els programes per a què ho pugueu escoltar quan us vinga en gana, però encara no sé com fer-ho. Si algú coneix una manera que siga ràpida i debades de penjar un programa radiofònic d’una hora que tinga la paciència d’explicar-m’ho.

Demà comence.


  1. Precissament hui estava pegant-li voltes al cap sobre la qüestió de la ràdio del meu poble, on tots o la pràctica totalitat del grup són, perque no dir-ho, espanyolistes. Tan sols que possen que cansons en castellà i de àmbit nacionalista espanyol, fà un autèntic fàstic. Ni una, ni una cançó en Valencià, ni una resenya en Valencià i ni una maleïda dolçaina he escoltat a aquesta ràdio, tot son castanyoles i panderetes…Desgraciadament, així estem i a la mínima que intentes crear un espai mínimament Valencià el taxen de catalanista, terrorista i coses semblants. Es supossa que estem al País Valencià, es suposa que deuría ser al contrari, que la gent deuría donar suport a lo seu i no perseguir a qui intenta fer-ho.Asi és el món al revés, els polítics tan sols utilitzen la llengüa per a fer lo que saben fer, manipular eleccions, però a l’hora de la veritat, se’ls veu la ploma. Quina terra d’ignorants!

  2. Enhorabona Josep, segur que ho farás molt bé. Podries anunciar el concert del dia 8 d’octubre a Benissa en commemoració del 9 d’octubre, dia del País Valencià. Actuarán Lilit i Dionís i Mugroman a les 23:30 hores a la Plaça Jaume I de Benissa.

  3. Molta sort en aquesta nova etapa!!! Ja es hora que es puga escoltar alguna cosa interessant en la ràdio del meu poble.
    Tant de bò et vaja tant bé que acabes fent el programa, per exemple, de dilluns a divendres.

    Jajajaja!!!! Adéu i a posar bona música!!!!

  4. Hola Josep. Jo aniria més enllà. Perquè no creeu una ràdio tota la gent que esteu interesada i sabeu del tema amb el COM i altres institucions del país, com Escola Valenciana i que abaste tot el País Valencià? Hi ha molta gent que vos escoltaria i gent que de segur participaria. Hi ha un programa de ràdio a ràdioTuria que es diu Benzinaràdio, també podries parlar amb ells. Nomes es tracta de creure que el projecte es pot fer i que el COM contribuisca amb els seus grups i cançons. I fins i tot es podria emetre per internet, que eixiria més barat, tot i que jo preferiria que fos per les ones tradionals, i així vos podria sentir quan vaig amb el cotxe. Pel contrari, on visc jo no es sent ni ràdio Pego ni RàdioTuria, per tant, em quede amb les ganes. Salut i endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.