20 de setembre de 2014
0 comentaris

Em podeu contestar unes preguntetes innocents sobre el 9-N?

Estic literalment fart d’escoltar el Junqueres i la Rovira repetint a totes les entrevistes el mateix mantra (sobirania i legalitat catalanes, deslegitimitat del TC, votació el 9-N independentment de la suspensió de la llei i el decret de convocatòria, 12 jutges no poden prendre la veu a tot un poble… i 1000 frases més que el primer cop que les vaig escoltar em van fer gràcia però que ara, de tant escoltar-les, em provoquen badalls). I estic literalment fart que els entrevistadors els facin sempre les mateixes preguntes que provoquen sempre les mateixes manides respostes. De fet, els suggereixo que cada cop que vulguin entrevistar el Junqueres o la Rovira posin simplement l’àudio de l’entrevista anterior i així serà menys cansat per a tothom. Crec que la ciutadania ens mereixem uns polítics que no ens amaguin coses essencials i uns entrevistadors una mica més esmolats. Ja que no els tenim, aprofito per fer aquí la pregunta que m’hagués agradat que algun entrevistador fes o que els mateixos entrevistats expliquessin de motu-propi però que mai no he escoltat. Vet-ho ací:

Els observadors internacionals donaran validesa a una consulta en què:

1. Els partidaris del NO informaran que no fan campanya electoral perquè es tracta d’una consulta il.legal?

2. Els mossos podran argumentar que no poden donar suport de seguretat a la consulta atès que el TC ha suspès la llei que l’avala (de fet , així s’ha manifestat algun sindicat)?

3. Les incidències que es puguin produir (inpugnacions…) no podran ser denunciades davant de cap funcionari per la mateixa raó anterior?

4. Els partidaris del NO podran boicotar la consulta argumentant, novament, la seva il.legalitat?

Sumant 1,2,3 i 4: un observador internacional, podrà donar validesa democràtica al resultat de la consulta? es donen les garanties democràtiques suficients com per a fer-la? no farem el ridícul i la nostra causa perdrà credibilitat davant de la comunitat internacional (la credibilitat que ara té amb escreix gràcies a les mobilitzacions multitudinàries realitzades)???

En fi, si algú pot aportar una mica de llum a aquestes preguntes, us ho agrairé. Si aquest algú és l’Oriol Junqueres, la Marta Rovira, el Quim Arrufat, el David Fernàndez, la Dolors Camats o el Joan Herrera, encara millor. Molt millor.

Gràcies per endavant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!