17 d'octubre de 2014
0 comentaris

L’estafa de la consulta

En aquest apunt, vull posar en coneixement dels lectors del bloc el comunicat que ha fet públic el PSAN, el 15 d’octubre de 2014, analitzant la situació política actual del procés cap a la independència

2014-10-09 Pancarta 2

El govern de la Generalitat de Catalunya, per boca del seu president, el 13 d’octubre, ha anul·lat la seva pròpia convocatòria de consulta del 9N, tot acceptant la simple suspensió cautelar, que no la sentència (tot i que la demanaven per “justificar” millor la claudicació), que havia dictat el TC espanyol. Som davant, objectivament, d’un engany al poble català.

Per intentar tapar-se les vergonyes, Artur Mas en solitari ha anunciat unes urnes «alternatives» per al 9N, com una mena d’«enquesta» o de «procés participatiu». Però aquesta «consulta B» no té cap credibilitat i és un parany que pot acabar servint per a negociar de nou l’encaix de Catalunya amb Espanya, ideari perpetu de CDC; per bé que és molt probable que Mas es torni a arronsar una setmana abans del 9N, si l’Estat espanyol no és capaç ni de tolerar això. I si es fa la consulta «alternativa», el nivell de participació pot ser deplorable, pot no arribar als 2 milions de votants sobre un cens de 5,5 milions: aleshores, hom dirà que la «majoria silenciosa» dels ciutadans del Principat no ha volgut votar independència. Potser és això el que pretén CDC…

Un resultat de vots com el susdit no es podria millorar per molt voluntarisme de masses que s’hi aboqui: una consulta minusvàlida i conflictivitzada provoca inhibició i una majoria de la gent possiblement s’abstindria de participar-hi. De fet, el papus esgrimit ara per Artur Mas ja ha provocat la inhibició d’ICV-EUiA (que han aprofitat l’ocasió per començar a distanciar-se’n del procés independentista) i, per molt que compti amb la «disposició a ajudar» d’ERC i el «suport crític» de la CUP, aquesta comèdia no és creïble.

Des de la modesta i honesta autoritat del PSAN, pensem que cal un canvi de paradigma polític que condueixi la lluita independentista cap a la proclamació de la independència, amb referèndum posterior de ratificació. Esperem que el nostre poble sigui conscient que, amb polítics que no compleixen allò que prometen, no guanyarem la independència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!