Prendre la paraula

jordimartifont

10 de desembre de 2007
2 comentaris

Celebrem les victòries

Cada cop que els mostrem qui som (en la nostra diversitat) i que no depenem dels seus diners per existir arrufen el nas i preparen la porra. Quan okupem una casa (com els centenars que ja hi ha), quan creem una ràdio lliure (com ràdio Korneta a Berga)…


…quan els recordem que malgrat les seves mentides exigim la veritat (com en l’assassinat de Pedro Álvarez per un policia fa quinze anys a l’Hospitalet de Llobregat), quan els racistes que propugnen l’odi han d’amagar-se darrere de la policia (com David Duke a Gràcia), quan no minva la resistència al sud del país (malgrat la violència de l’extrema dreta blavera), quan malgrat les mentides del poder continuem dignament defensant el territori (arreu, més que mai, sense treva, tal com ells)…               
En els darreres setmanes, dues victòries parcials, però, em semblen importants de destacar. D’una banda, la recent suspensió de la tramitació de l’ordenança del civisme de Tortosa, que ha estat mol ben rebuda per la gent del Casal Popular Panxampla de Tortosa i la Plataforma Recuperem lo Carrer, tot i que l’Ordenança no ha estat derrotada del tot i els controladors n’anuncien una altra ben aviat.
                D’altra banda, la Generalitat de dalt ha retirat la partida de 10 milions d’euros per iniciar el projecte del CIM de l’Alt Penedès, que preveia portar una mitjana de 20.000 camions diaris a la comarca. La guerra no s’ha acabat, perquè també anuncien que remodelaran el projecte, però la lluita popular, un cop més, s’ha mostrat útil. Persones individuals, col·lectius, ajuntaments i la Plataforma No fem el CIM estan a l’aguait davant l’aturada del projecte.

                Quan aconseguim petites victòries no les celebrem, no les escrivim, no les anotem, no les convertim en llibres o imatges. I és el poder o el poderet qui se les fa seves. No ens deixem enredar. Som nosaltres els i les úniques protagonistes. I quan guanyem, celebrem-ho, ara i sempre, si no s’ho atribuiran ells i en seran els únics protagonistes als ulls de la resta de gent. I això és mentida.

  1. Para quien es un éxito?
    Me gustaría saber, que intereses, cubiertos e incubiertos hay detrás de esta plataforma, Que mla tiene un centro de distribución de mercancias?
    She han planteado que necesitamos tambien, como consumistas que somos el suministro de dichos productos, cual es la diferencia, que ahora los camiones no se paran solo pasan de largo por la gran A7 haciendo unos cuantos kilometros más hasta llegar a los centros de distribución de barcelona, para despues esperar a que vuelvan, y recalco "esperar" el "tiempo" que tarden el volver.
    En ocasiones es muy fácil protestar, no digo que no tengan razon, pero si al menos que no las manifiestan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!