Prendre la paraula

jordimartifont

22 de juny de 2018
0 comentaris

#JocsdelaFam2017 | La CUP exigim a Ballesteros que no permeti la presència de Felip VI en la inauguració dels Jocs Mediterranis


El darrer 1 d’octubre, la ciutat de Tarragona va ser un dels principals escenaris en la situació de violència que es va viure arreu del Principat arran de les càrregues de la policia espanyola que pretenien aturar la celebració del referèndum d’autodeterminació. La plaça Imperial Tàrraco, rebatejada com a “plaça 1 d’octubre” per iniciativa ciutadana, va ser protagonista d’una carnisseria contra les persones que havien sortit de casa aquell dia per defensar la democràcia. Dos dies després, en el marc de la vaga general del 3 d’octubre, la plaça es va tornar a omplir en una mobilització històrica contra la repressió violenta de l’Estat espanyol.

Aquell mateix 3 d’octubre, Felip VI va adreçar un discurs a la ciutadania espanyola en el qual, lluny de condemnar la violència de la policia ni d’expressar el suport a les persones que van ser apallissades, va tancar files amb el govern autoritari del PP i va reiterar el seu “compromís” amb el compliment de la Constitució espanyola. Ni rastre del diàleg o mà estesa que suplicaven ahir en una carta dirigida al monarca el president Quim Torra i els expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas.

Des de la CUP sempre hem expressat el nostre rebuig a la figura del Borbó, l’hereu de l’escollit per Franco, i hem deixat ben clar que els Països Catalans no tenim rei. Tanmateix, considerem que, donat el clima d’absoluta repressió a l’independentisme i a totes aquelles qui alcen la veu reivindicant els drets i llibertats que els pertoquen, la seva presència en actes oficials a la nostra ciutat és actualment especialment ofensiva per totes les víctimes d’aquesta repressió. S’espera l’assistència del monarca en la inauguració dels Jocs Mediterranis de Ballesteros de demà al vespre, malgrat diverses entitats del món civil també n’han fet públic el seu vehement rebuig i fins i tot han organitzat actes de protesta.

La CUP exigim a l’alcalde Ballesteros i a tots els responsables polítics dels Jocs Mediterranis que no permetin l’assistència de Felip VI a la inauguració de l’esdeveniment. Està en les seves mans evitar el que per a moltes persones és una greu ofensa, a causa de la responsabilitat directa del rei Borbó en la repressió exercida contra moltes ciutadanes de Tarragona.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 21 de juny de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!