Prendre la paraula

jordimartifont

18 de juny de 2017
1 comentari

[Comunicat] La CUP de Tarragona davant la mercantilització de l’espai públic i els problemes que aquesta genera

Des de la CUP de Tarragona volem fer públic el nostre posicionament al voltant de dos temes que s’estan donant dins de la nostra ciutat, evidentment relacionats però no necessàriament enfrontats tal com en alguns moments ens són presentats per alguns mitjans de premsa i, sobretot, des de l’Equip de Govern de la ciutat.

1. D’una banda, hem deixat clar reiteradament el nostre suport a les reivindicacions que veïnes i veïns, a voltes de forma individual, i d’altres en forma de plataformes com Farts de Soroll en el sentit que cal posar limitacions i ordenar l’espai públic per tal que les persones residents a la ciutat i de forma especial a la Part Alta no en siguin expulsades a partir de concentrar actes i més actes en una part mínima de la ciutat com és aquesta; a partir de concentrar terrasses i més terrasses en places i carrers que esdevenen privatitzats com a conseqüència d’una política de l’espai públic sotmesa exclusivament als interessos econòmics i no a les necessitats vitals del veïnat.

En aquest sentit, no només hem donat suport a propostes com la de Farts de Soroll, sinó que, des de molt abans i coincidint amb el nostre propi programa electoral com a CUP, vam demanar que s’establís una moratòria en la concessió de llicències per a terrasses en determinats llocs de la ciutat ja que la seva proliferació absolutament desmesurada és vista per nosaltres com un problema ja ara, però que s’agreujarà de cara al futur proper.

2. D’una altra banda, hem deixat clar que cal establir la possibilitat de fer música en viu i activitats al carrer que siguin facilitades des de l’administració pública a través d’uns reglaments favorables a la promoció de la creació cultural, el lleure no directament convertit en negoci i la sociabilitat de veïnes i veïns. És per això, per exemple, que hem donat suport des del primer moment a la creació de normatives municipals per potenciar la música alhora que criticàvem durament i proposàvem la desobediència davant l’ordenança del civisme quan aquesta era usada per prohibir celebracions veïnals al carrer o per perseguir qui feia música a la nostra ciutat, amb decomís d’instruments per part de la Guàrdia Urbana inclosa. Igualment, hem instat el govern, sense èxit, a promoure l’activitat cultural a la ciutat facilitant l’ús d’equipaments i espais a la ciutat que actualment estan clarament infrautilitzats.

Des de la CUP de Tarragona i davant un conflicte que ja és palès volem denunciar que l’espai públic i és de totes i tots. Alhora, afirmem que no admetrem les pràctiques d’enfrontament promocionades des de l’Equip de Govern entre qui defensa el dret a viure la ciutat sense una massificació hostalera ni turística que faci impossible la vida de veïnes i veïns i qui vol una ciutat viva amb activitats al carrer no sotmeses només a l’interès econòmic.

És possible la convivència de qui vol poder descansar quan és a casa seva i qui vol que la ciutat no esdevingui un espai mort i buit. I si alguna cosa hauria de fer l’Equip de Govern de la ciutat davant aquests plantejaments, que no són en cap cas excloents, seria fer de mediador, possibilitar que la ciutat visqui en harmonia i dotar de tantes possibilitats i facilitats com calgui qui vol que la ciutat no sigui només negoci per a alguns.


Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 12 de juny de 2017

  1. Quines propostes té la CUP per posar fre a la “masificació turística”? Serán semblants a alguines de les ‘propostes per acabar amb la “massificació migratòria” [sic]?
    Atentament, i bona setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!