Prendre la paraula

jordimartifont

14 d'abril de 2016
0 comentaris

[NdP] La CUP de Tarragona valora positivament la supressió dels regidors de barri si aquesta mesura permet activar la participació popular

gggggg
Davant la intenció de l’Equip de Govern conformat pel tripartir PP-PSC-UDC de suprimir la figura del regidor de barri, la Candidatura d’Unitat Popular considera que aquesta mesura és positiva si això permet, alhora, desfermar una participació més activa de les xarxes associatives dels barris de la ciutat, per exemple mitjançant la constitució de consells de barri.

La formació anticapitalista considera que la figura del regidor de barri sovint s’ha posat al servei de la instrumentalització política de l’associacionisme dels barris i que, en comptes de garantir un flux col·laboratiu entre les demandes populars i els representants polítics del govern municipal, ha servit com a bastida de potencials dinàmiques clientelars.

Així, en relació a la figura del regidors de barri, Laia Estrada considera que “és prioritari potenciar la veu directa del barris i del associacionisme popular de base, sense mitjancers que puguin autoproclamar-se interlocutors únics”. Estrada ha afirmat que la CUP “vol impulsar iniciatives de radicalitat democràtica que fan innecessària la figura del regidor de barri perquè situen en un primer terme a la societat civil organitzada dels barris”, i que la formació independentista “aposta abans per la participació directa que no pas per la representació mediatitzada”.

Per la seva banda, el conseller Jordi Martí Font ha indicat que “per assolir un veritable apoderament democràtic és molt més significatiu donar capacitat directa a les persones per prendre decisions col·lectives”, abans que adreçar-se als “regidors de barri que bàsicament s’han dedicat a atendre problemes particulars que desactiven la cerca de solucions comunitàries”.

Finalment, la CUP recorda que “hi ha diverses mesures de participació popular que han sigut aprovades en diferents plenaris municipals i que encara no s’han posat en marxa”. En aquest sentit, la formació independentista considera que “cal enfortir les sobiranies que es construeixen des de la base” i que “caldria fer un esforç per començar a implementar els pressupostos participatius a la ciutat”. Al proper plenari municipal, la CUP adreçarà un prec per tal que s’activin les Taules Interdisciplinars d’Entitats a tots els barris de la ciutat.

Tarragona, Països Catalans, 13 d’abril de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!