Prendre la paraula

jordimartifont

27 de desembre de 2015
19 comentaris

L’empat dels 1.515 i la CUP com a exemple de democràcia política

ssssssssssssssssssss

Si hem empatat a 1.515 vots a l’Assemblea Nacional Extraordinària de la CUP ha estat perquè totes i tots a la CUP i voltants ho podem decidir tot. I alguns diran que això és impossible d’aplicar a la realitat però sempre preferiré aquesta aturada menor d’un temps petit que la paràlisi que les 200 persones exerceixen en la societat total a partir d’estructures piramidals que es voten un cop cada quatre anys i roben la resta.

L’exercici de la democràcia porta aparellada la possibilitat de determinacions no tan ràpides com l’exercici de l’autoritarisme, però és clar també que , si parlem del “procés” catalunyès, les formes autoritàries de Mas i companyia van aturar el procés sencer mesos i mesos passat el 9N fins que l’amo i senyor va pensar que tenia prou collada ERC per no fer el ridícul que ha fet ara en les Eleccions Espanyoles en què anaven sols.

I dic “autoritari” quan parlo de Mas i voltants perquè no decidir les coses entre totes i tots no és democràtic, per molt que ell ho anomenin així. La CUP exerceix una democràcia real i explícita i és per això que és tot un exemple de com cal construir ara i aquí les formes democràtiques de governança. La resta d’opcions, les que no contemplen tractar la gent com a adults amb dret a dir-ho tot sempre i decidir, continuen els camins autoritaris i allunyats de la base que només veuen les multituds com a masses de bens que només tenen dret a belar.

I no, no és lògic fer, alhora, rodes de premsa sense preguntes. I en això és clar que cal millorar, només faltaria.

  1. Em quedo amb la teva primera frase:

    “Si hem empatat a 1.515 vots a l’Assemblea Nacional Extraordinària de la CUP ha estat perquè totes i tots a la CUP i voltants ho hem decidit”.

    Aixi de clar.

  2. Em quedo amb la teva primera frase: “Si hem empatat a 1.515 vots a l’Assemblea Nacional Extraordinària de la CUP ha estat perquè totes i tots a la CUP i voltants ho hem decidit.”

    La propera vegada, perque sigui tot mes creible, si us plau, intenteu ser imparells.

    Feu riure, sou una vergonya per al pais. Voleu Març? Tindreu Març. Us emportareu una bona cleca de molts votants que us van votar però que no ho tornaran a fer mai més.

    Aneu fent assemblees, aneu fent. L’unic que voleu es fer caixa amb el Bar, 6 euros per un bocata, una fruita i una Cola. Al super del costat de casa, això m’ho deixen per 1,90 euros si arriba….

    Eh que si? Mentre el bar de l’aplec vagi tirant i en tinguem per viure una setmaneta ja anirà be.

    Colla de vividors.

  3. Prou d’anàlisi pessimista i de condescendència amb les integrants i integristes de la CUP. Les i els independentistes no ens hem “evaporat” a les eleccions del 20 de desembre. Senzillament ens dol a l’ànima haver estat bloquejats tres mesos, i també traïts perquè havíem considerat i venut des de les paradetes de l’ANC i Òmnium dues candidatures al Parlament com igualment vàlides per la independència.

    El Parlament no és un lloc per imposar la democràcia directa dels qui NO han estat elegits: el lobby format pels militants i simpatitzants de la CUP. Els catalans hem estat víctimes d’una estafa electoral de primera magnitud i, per tant, hem de considerar les ja imprescindibles eleccions de març com una repetició de les Plebiscitàries del 27S. En llenguatge de consumidor exigim una devolució amb dret a canvi de diputats.

    Una manera d’assegurar-se la victòria seria fer unes primàries tancades a “l’univers dels més de 130.000 candidats de Junts pel Sí que vàrem guanyar les eleccions”. En aquestes primàries en Mas, en Junqueras, els membres dels seus partits, els ex-PSC, els ex-UDC, els ex-ICV i els independents que ho són perquè detesten el partidisme, podrien concórrer per configurar una candidatura unitària i única de l’independentisme. Així, en aquestes primàries, cadascú es guanyarà pels propis mèrits el lloc a la candidatura i se n’adonarà realment de la seva valoració en el món independentista. No podem repetir la nefasta fórmula de llistes tancades pels partits: uns pocs independents “coneguts i acordats” per quedar bé i ara, post 20-D un de CDC-DC i un d’ERC. ANC i Òmnium, que han articulat i mogut el procés d’independència, no poden tornar caure en el parany de deixar la iniciativa als partits polítics. Això, en cap manera suposa prescindir dels polítics, sinó tot el contrari: exigir-los personalment una acció política ètica, coherent i responsable. Per tant, correspon a aquestes dues entitats assumir la responsabilitat de fer possible aquesta candidatura.

    El programa electoral d’aquesta candidatura no pot ser altre que el de Junts pel Sí, completat pel conjunt dels informes del Consell Assessor per la Transició Nacional. El nom “Catalunya Republicana” seria el més escaient per aquesta candidatura, tant pel seu impacte psicològic nacional i internacional, com perquè l’únic objectiu és fundar la República Catalana, un nou Estat d’Europa.

    Amb el seny que hem mostrat en totes les mobilitzacions i amb la “rauxa” dels que ens hem sentit estafats i traïts, revalidarem el març la majoria absoluta d’escons veritablement independentistes.

  4. D’acord.
    Perquè, doncs, no votar 5 i 5 al parlament, donant al nou govern (18 mesos) un mandat crític, respectant, al mateix temps, la voluntat expressada per els militants (que no els votants) de la CUP i dels ciutadans de Catalunya a les votacions autonòmiques?

  5. Ho sento, no em crec l’empat…
    No entenc que no es puguin fer preguntes en una roda de premsa (sóu també plasma?
    I acabeu ja, que Catalunya vol tirar endavant.

  6. Un altre exemple de democracia política van ser les eleccions del 27S.

    Dir que la “resta d’opcions” (més enllà de les utilitzades per les CUP-CC-FAES) són “camins autoritaris” és una frasse equívoca i molt allunyada de la realitat.

    No sóc partidari del mètode Estivill, però algunes criaturades d’algunes membres (sobre tot femenines) elegides de les CUP ben bé que semblen que demanin aquest mètode (o, en el seu defecte, fer ulls sords a rebequeries de nena consentida).

    Atentament

  7. És a dir, només sou democràtics vosaltres (els de la CUP), que després de tres mesos de debats, reunions i assemblees, en el que heu tingut un “país” esperant el desitjat resultat de l’assemblea, ara haurem de redefinir la democràcia perquè una “colla” d’il·luminats no saben on tenen el nord. Sincerament, em sembla que heu barrejat les estacions, fes-ho mirar. Ah, per cert, mentrestant la vida segueix i s’han de prendre “decisions” (paraula inexistent en el vostre diccionari), però això, ja s’ha demostrat que us ve gran. Salut i república.

  8. De veritat penseu que aquesta pantomima és democràcia participativa? Els
    Extrems es toquen. L’esquerra i la dreta tanquen cercles. No sóc ni he estat de cap partit. Intento ser humà, res més i per tan humanista. Tot plegat fot molta llàstima. Ho podem fer tot menys el ridícul. Apa! Ès difícil escriure des d’un puto telèfon amb dits de butifarra.

    1. un humà que curiosament només ataca no a qui té majoria i hauria de formar govern sinó a qui posa gairebé cap condició però cap se li dóna. Mas és qui atura el procés i ERC qui li dóna ales

  9. No teniu vergonya del què esteu fent.
    Sou conscients de tot el mal que esteu fent al país? o si que ho sabeu i per això ens tracteu d’idiotes, amb tota la mesquinesa i crueltat.

    Teniu l’ànima més negre que el sutge.

    1. L’infern de la CUP serà ideal per tu, allà hauràs de passar per tot el que ens heu fet passar a nosaltres.
      I et puc assegurar que no és precisament el setè cel. Confirmat per quasi dos milions de persones que l’estem patint.

  10. L’empat de l’assemblea de la CUP va ser una tupinada que no se l’empassa ningú, i vosaltres encara menys. Ja fa temps que no enganyeu a ningú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!