Prendre la paraula

jordimartifont

27 d'agost de 2015
0 comentaris

La CUP dóna suport als treballadors d’Altrad Rodisola en vaga des de fa vuit dies

dddddddddddddddd
La Candidatura d’Unitat Popular de Tarragona ha donat suport a l’acció de protesta que els treballadors en vaga de l’empresa Altrad Rodisola han protagonitzat avui davant la factoria de la multinacional BASF al polígon químic de Tarragona. Participant a aquesta concentració, que ha comptat amb la presència de la consellera de la CUP Laia Estrada i d’altres militants de la candidatura anticapitalista, la CUP fa palès un cop més el seu compromís amb la defensa dels drets laborals i socials que són sistemàticament vulnerats per empreses com ara Altrad Rodisola.

Aquesta empresa és un exemple d’ús abusiu de les prerrogatives legals implementades amb la nefasta reforma laboral de l’any 2012 que modificà l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, donant a les empreses una gran capacitat per implementar mesures de flexibilitat interna i canviar substancialment les condicions de treball de forma unilateral. L’aplicació per Altrad Rodisola de l’article 41 ha conduit directament a bandejar el pacte subscrit prèviament amb els treballadors, a reduir els salaris dels operaris i a precaritzar llurs condicions de treball.

Considerem que l’atac d’Altrad Rodisola no até a cap justificació econòmica si considerem que Altrad és una sòlida multinacional amb implantació en una dotzena de països europeus i amb uns beneficis nets de 49 milions d’euros. Alhora, des de la CUP considerem que les grans empreses químiques instal·lades a Tarragona com BASF, Dow o Repsol són igualment responsables de la liquidació de drets laborals dels treballadors d’Altrad Rodisola al subcontractar companyies que no assoleixen prou garanties de seguretat.

Davant atacs empresarials d’aquestes característiques, la CUP ha determinat donar suport a la concentració convocada pels treballadors en vaga d’Altrad Rodisola per demà divendres 28 d’agost a les 10h davant la porta principal de Repsol Química.

Tarragona, Països Catalans
27 d’agost de 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!