Prendre la paraula

jordimartifont

16 de juny de 2015
0 comentaris

Solidaritat amb qui treballa a EMTE, demà, dia 17, en vaga!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Suport a la vaga a EMTE

Comunicat dels treballadors d’EMTE

Els treballadors d’EMTE Service de Tarragona hem acordat anar a la vaga el dia 17 de juny davant la pèrdua del Pacte de Millora i la intenció d’aquesta empresa d’acabar amb els nostres drets. En cas que l’empresa no faci marxa enrere s’ha votat majoritàriament anar a la vaga indefinida a partir del 24 de juny.

EMTE obté beneficis milionaris i ataca els seus treballadors

Aquesta empresa multinacional, que obté suculents beneficis, té la cara dura de dir que no pot mantenir les condicions actuals dels treballadors per un problema de competitivitat al mercat. No plantegen ni tan sols que tinguin pèrdues, la qual cosa no seria problema nostre, sinó que no són competitius. Doncs que es rebaixin els seus salaris, bonificacions i privilegis els directius de l’empresa!!! Com a conseqüència de la reforma laboral, i davant la caiguda de nombrosos convenis (en el nostre cas, un pacte de millora), la patronal està aprofitant o bé per enfonsar les condicions laborals i salaris o bé per tancar empreses i deslocalizar-les. Va passar aquí a Tarragona fa uns mesos amb EMSA i ara ens toca als companys d’EMTE. Però no ho acceptem!!!

EMTE Service pertany al grup multinacional COMSA EMTE que en els últims anys no ha parat d’incrementar els seus beneficis. Recentment, ha aconseguit nous contractes a Suècia, França, el Marroc i molts altres països. D’altra banda, aquí ha obtingut ingents beneficis com a conseqüència dels contractes que té amb nombroses administracions, començant per la Generalitat de Catalunya, que en dos anys ha adjudicat a aquesta empresa contractes per gairebé 14 milions d’euros. El famós “Cas Pujol” ha esquitxat l’empresa, i la família Sumarroca, copropietària d’EMTE, que amb aquesta i altres empreses van arribar a obtenir contractes des de 1982 per valor de 285 milions d’euros. Una autèntica vergonya, s’emporten els diners públics de tots, i a més volen que els seus treballadors treballem per una misèria!!!

Mateix treball, mateixes condicions. No a la doble escala salarial!!!

A EMTE Service, on gràcies a la lluita vam obtenir un Pacte de Millora amb millores salarials, cobertura del 100% en cas de baixa, un plus de conducció o una taula de preus d’hores extra, l’empresa incompleix des de fa anys aquest Pacte respecte als nous treballadors contractats. D’aquesta manera, ha creat una doble escala salarial amb què ara vol acabar igualant-nos a tots per baix en precarietat i pèrdua de drets. L’empresa ha reconegut obertament i amb fatxenderia que ni compleixen el Pacte ni el compliran. Els hem denunciat a Inspecció de Treball, que ens ha donat la raó però no ha imposat a l’empresa les corresponents sancions. Que diferent hauria estat si haguéssim incomplert la llei els treballadors!!!

Per tot això els treballadors d’EMTE Service diuen PROU

No consentirem que es jugui amb els nostres llocs de treball i amb el pa de les nostres famílies i dels nostres fills. L’única cosa que demanem és poder treballar en condicions dignes, amb salaris que ens permetin arribar a fi de mes i amb un horari que ens permeti viure. Per això no solament estem exigint que es mantingui el Pacte, sinó que s’apliqui a tots els treballadors, des del més veterà fins a l’últim contractat, i des del primer dia en què es posi un peu en l’empresa.
Aquesta lluita la guanyarem!!!

Sol·licitem a les administracions, Generalitat i Ajuntaments com el de Tarragona, Reus o Salou, que tenen contractes o relacions amb EMTE, que li exigeixin que respecti els drets dels treballadors, en aquest cas el Pacte de Millora que pretenen incomplir, ja que no es pot permetre que una empresa que obté beneficis amb els nostres diners, els diners de totes i tots, tracti els seus treballadors com ho fa EMTE.

Recentment l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha signat un Conveni amb COMSA EMTE per als Jocs Mediterranis de 2017, declarant en l’acte de la signatura que “tenir al nostre costat empreses col·laboradores com COMSA EMTE, un referent internacional en el món de les infraestructures i l’enginyeria i a qui li agraïm enormement la seva confiança, ens fa estar realment contents”. És important que l’alcalde es preocupi també, especialment en els temps que corren, que empreses com EMTE creïn llocs de treball amb condicions i salaris dignes, en què es respectin els drets i la dignitat dels treballadors, i que no solament se signin acords perquè aquestes multinacionals facin el seu agost.

Els treballadors d’EMTE fem una crida al conjunt de la població per recolzar la nostra lluita i justes reivindicacions, així com per omplir la nostra Caixa de Resistència perquè puguem resistir i vèncer. Defensar els nostres llocs de treball, i unes condicions dignes, és defensar el futur de tots, el futur dels nostres fills. Veiem com els grans empresaris se segueixen omplint les butxaques, mentre els nostres salaris i condicions de vida no deixen d’enfonsar-se. Per això seguirem l’exemple dels nostres companys de Telefónica o Coca-cola, lluitant pel que és just, per allò que és nostre. Sí que es pot!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!