Prendre la paraula

jordimartifont

14 d'abril de 2015
0 comentaris

Compromís per un Municipalisme al servei de les classes populars

colect-69514
El 18 de gener de 2015 diverses organitzacions i candidatures van signar el “Compromís per un Municipalisme al servei de les classes populars”

“D’aquesta manera CUP, Alternativa d’Esquerres de Cornellà ,Gent de Gramenet,COP (CollectiuObrer i Popular) Alternativa d’Esquerres per Badia,Compromís per Cerdanyola, L’Altraveu de Castellar, Esquerra Alternativa de Barberà,Alternativa Ciutadana de Rubí, Col·lectiu Albaïna de Sòller, Assemblea Popular de Porreres i Moviment Alcudienc van enfortir l’aposta de construcció un nou país des del municipalisme, des de baix i l’esquerra.

Avui 14 d’abril pensem que cal posar en valor aquesta iniciativa de coordinació del municipalisme de ruptura i fem una crida a persones i organitzacions a estendre tant l’esperit unitari com el contingut d’alliberament nacional i social.

Els municipis no són gestories de prestació de serveis, són imprescindibles per a portar la política a les places, per governar-nos col·lectivament en funció del bé comú. Des del municipalisme de ruptura, que vol obrir un procés constituent per la base estem plenament compromeses amb la democràcia directa, on cada persona compti, no important la seva edat, ni el color de la pell, ni la identitat sexual , ni l’orientació sexual. Volem democràcia política però també econòmica. Una democràcia que garanteixi les llibertats individuals i col·lectives i una economia que avantposi la gent per sobre dels diners

En aquest moments la crisi en totes les seves dimensions, econòmica, política, social i ecològica desemmascara la irracionalitat del sistema on vivim. Desnonaments, acomiadaments, pobresa energètica, es donen en un context on les capacitats tecnològiques i productives permetrien acabar amb elles.

L’Estat espanyol va ser configurat per mantenir els de sempre al poder. El seus aparells, jurídic , policial, electoral, moral (amb la conferència episcopal al capdavant) i mediàtic, santificats pel règim del 78, retallen els drets i les llibertats per tal de que res canvii.

La baula més feble del règim del 78 és avui la seva configuració territorial, el moviment d’arrel popular que exigeix el dret a la independència està fent tremolar els fonaments que sustenten la monarquia espanyola. No valen dilacions. Cal colpejar aquesta baula per trencar la cadena d’opressió i explotació. Volem una independència basada en la sobirania plena, és a dir llibertat política i control col·lectiu sobre els recursos i sectors estratègics.

Aquestes eleccions municipals poden significar un pas clau per situar a les classes populars en el centre del canvi polític i social tan necessari. Tenim 4 mesos per posar un poble dempeus i guanyar la llibertat .”

Per tots aquests motius tornem a fer una crida a fer possible el “Compromís per un Municipalisme al servei de les classes populars”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!