Prendre la paraula

jordimartifont

5 de març de 2015
0 comentaris

Programació del mes de març de l’Ateneu Llibertari de Reus

ateneu-llibertari-reus_març15
Dijous 5: Cinefòrum “Les dones de veritat tenen corbes”, 19:00h
L’Anna és una noia introvertida que pertany a una familia d’origen mexicà emigrada a Estats Units. La seva mare, una dona tradicional, vol que la seva filla segueixi els seus , laboriosos però “convenients”, passos (treballar precàriament i casar-se aviat). L’Anna, però, decideix seguir els seus propis projectes de vida, els quals la mare no aprova, i la relació entre les dues dones s’enterboleix.

Divendres 6: Xerrada “Dona i Salut”, 19:00h
El col·lectiu feminista revolucionari de Reus, l’Hora Violeta, presenta aquesta xerrada en el marc dels actes del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. L’objectiu és tractar el tema de la salut des d’una perspectiva de gènere, incidint en aspectes que sovint queden en un segon pla o no són prou considerats i que afecten especialment a les dones. Ja sigui en la salut física – malalties de transmissió sexual, infeccions d’orina, càncer de mama, menstruació – o en la salut emocional – trastorns alimentaris, sexualitat, autoexploració -.

Diumenge 8:Vermut musical, Jam Session, 12:00h
Porta algun instrument o vine a gaudir de bon ambient i bona música

Dijous 12: Cinefòrum “Princesas”, 19:00h
Explica la història de dues prostitutes amigues, Caye, espanyola, i Zulema, immigrant, i les dificultats que comporta el seu estil de vida, així com la tensió dins del col·lectiu de prostitutes, entre les espanyoles i les immigrants.

Divendres 13: Exposició “Criaturas encasilladas”, 20:00h
Presentació a càrrec de l’artista Alba Molero

Dijous 19: Cinefòrum “Persèpolis”, 19:00h
Adaptació audiovisual del còmic autobiogràfic de Marjane Satrapi, una noia iraniana que relata les seves vivències en el context polític i social del seu país, com la caiguda del règim del Xa de Pèrsia o la revolució islàmica del ’79, així com l’emigració cap a occident i el retorn a casa.

Divendres 20: Concert “Xavi Jaumot”, 20:00h
Cançó d’autor amb influències rock, blues, country i folck. Cada estil de música té el seu moment. El Xavi ha retratat aquests moments importants de la seva vida en paraules i música en diferents estils, per a oferir un viatge per aquells destins que tenen com a nom comú els sentiments; alegria, nostàlgia, esperança i amor. En aquesta parada estarà acompanyat pel seu amic David Arroyo al baix i per a totes les que vingueu.

Diumenge 22: Vermut musical, Jam Session, 12:00h
Porta algun instrument o vine a gaudir de bon ambient i bona música

Dijous 26: Cinefòrum “Pan y Rosas”, 19:00h
Pel·lícula sobre la lluita de dones migrants que treballen en el sector de la neteja en unes grans oficines corporatives de Los Angeles. S’exposen els obstacles i perills de la sindicalització dins d’un context de precarietat social i laboral. Inspirat en els fets reals del moviment “Justice for Janitors”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!