Prendre la paraula

jordimartifont

25 de gener de 2015
0 comentaris

Andreu Barnils: “Perdem”

índex

índex
A MesVilaweb: http://www.vilaweb.cat/mailobert/4228581/perdem.html
Hi ha un vell acudit que diu així: ‘Quants votants fan falta per a canviar una bombeta? Cap, perquè els votants mai canvien res’. La demostració pràctica d’aquest amarg acudit ens la trobem en la història d’ICV a l’Ajuntament de Barcelona. Efectivament, en trenta anys de govern municipal a Barcelona, i portant àrees tant delicades com Habitatge, ICV ha demostrat que els votants no canvien res. Els hem tingut allà dalt, sí, però de què ha servit? De ben poca cosa. Ho demostra el dramàtic cas del 4F i les tortures de la Guàrdia Urbana. Si jo no he votat mai a ICV és perquè he vist que no ha servit per a canviar la bombeta. De moment, seguim a les fosques.

És desde la tristor que jo m’encaro a les properes eleccions municipals a Barcelona perquè sóc dels que volia el tàndem Ada Colau-CUP. Crec que aquesta coalició no hauria estat només una opció guanyadora, sinó també transformadora. Perquè d’això es tracta, quan la bombeta no funciona: de canviar-la. Sóc dels que crec que la CUP podria aprendre molt de la Colau, i la Colau de la CUP. I tots plegats, de la seva suma: eren energies molt diferents però que sumaven a fi de bé. En paraules de la pròpia Ada Colau: si voto Sí-Sí és perquè veig una possible oportunitat de canvi.

Ara em trobo, en canvi, que la CUP anirà per una banda, i la Colau, per una altra. Dos amors en ple divorci. Per a mi, hi perdem tots. Que Guanyem sigui la combinació d’ICV, Podemos, Procés Constituent i Ada Colau és per a gent com jo un desastre absolut. Mira que tenia ganes de votar a l’Ada Colau. Ganes és poc. Però és impossible que jo voti una combinació com aquesta. Guanyadors potser ho seran. Dubto que siguin transformadors perquè vista l’experiència ningú m’assegura que la bombeta es canviarà si càrrecs d’ICV tenen poder. A mi amb ICV em passa una cosa terrible: els escolto, i no me’ls crec.

Jo no tindria cap problema a votar Guanyem si el que volgués és guanyar per guanyar, que això és Podemos. Tampoc tindria problema en votar-los si el que volgués és tenir presència institucional que servís per netejar consciències. Els alts càrrecs d’ICV porten trenta anys fent-ho de meravella. A mi, en fi, em sap molt greu que la gent de Procés Constituent i Ada Colau no ho vegin com jo. I no sóc l’únic: trobo significatiu que gent com Itziar González no se sumin a Guanyem. Veurem com acaba, però de moment no puja al carro. Un detall que no m’ha passat per alt. Perquè si algú podia fer neteja dins la santa casa de l’Ajuntament de Barcelona era precisament ella: ningú com l’Itziar per a saber a quins racons cal fer neteja.

Quines ganes no tenia, Déu meu, de poder votar l’Ada Colau. Poca gent respecto com la respecto a ella. A més a més, hauríem pogut tenir una dona a l’alcaldia, que falta ens fa. Però sense els vots de la CUP, no crec que passi. I encara pitjor: ves que no veiem durant la campanya electoral com ens tirem els plats pel cap gent que pensem igual en el 90% dels casos.

Si això no és perdre-hi, que m’ho expliquin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!