ES RACÓ D'EN JORDI

Aplec d'articles de combat

31 d'octubre de 2014
0 comentaris

Es fa estimar aquest estat?

El passat 30 de novembre del 2014 vaig publicar en el Diari de Balears aquest dubte sobre si l’estat d’Espanya es fa estimar gaire.

Policies escorcollant la seu de la Unió Mallorquina, escena no gaire imaginable a cap seu madrilenya de cap partit gros de per allà.
Policies escorcollant la seu de la Unió Mallorquina, escena no gaire imaginable a cap seu madrilenya de cap partit gros de per allà.

Amb l’anomenada ‘operación Púnica’, han fet una tibada grossa de mig centenar de càrrecs del PP i qualcun del PSOE. Si es confirmen les sospites, es tracta d’una magarrufa de devers 250 milions d’euros. Veurem cap jutge, cap fiscal o cap policia qualificar el PP i el PSOE d’organizaciones delictivas’, com va passar amb el partit mallorquí UM? Veurem cap teleopinador, o ràdioopinador, o escriguedor de cap diari relacionar aquesta teranyina de corrupció municipal a gran escala amb el nacionalisme espanyol, com sí que passa amb el catalanisme quan el sospitós és per exemple de CiU? Ho dubt.
Com també dubt si veurem la ‘Fiscalía Anticorrupción’ fer comparèixer en Rajoy a declarar sobre el cas Bárcenas.
La veurem investigar la Caja Madrid, Bankia o Bancaja sobre l’estafa de les preferents?
La veurem gratar per aclarir què va passar amb la destrucció que va protagonitzar el PP dels discs durs dels ordinadors d’en Bárcenas? La veuríem tan tranquil·la si la destrucció de discs durs per un assumpte delicat l’hagues protagonitzada, posem per cas, Convergència, o ERC, o el PI, o Més, o el PNV?
Veurem retirar el passaport a n’Iñaki Urdangarín?
Al pobre Florentino Pérez, a qui en la seva declaració de l’any 2009 només sortiren 49 euros a pagar, li cercaran les pessigolles com les cerquen a qualsevol obrer, autònom o petit empresari a qui surti tan poquet a pagar? Veurem la premsa espanyola, o la Justícia, o la Hisenda tan falagueres amb en Florentino com les veiérem amb els jugadors del Barça Messi o Neymar?

És democratitzable aquest Estat? És reformable? Es fa estimar? Hi podem consensuar res, amb aquest Estat? M’ho voleu dir?

Jordi Caldentey
Mallorca Oriental

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!