Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

15 de desembre de 2007
0 comentaris

Nit de Santa Llúcia

Ahir el vespre, Nit de Santa Llúcia. Enguany, la vetllada es va realitzar a l’"incomparable" marc de la Fira de Reus, de pròxima demolició.

Una gentada (va circular la xifra de 900 persones). Els visons de les senyores grans contrastaven amb el conjunt color butà de l’Ariel Santamaria, que va precedir la nombrosa representació oficial (honorables, alcalde, sociates de segona fila i tutiquanti). A mig sopar es va incorporar el president del Barça, molt apaludit, que després va aclarir en un discurs la seva sorprenent presència.

La cosa (ambientació, decoració, espectacle…) anava de Gabriel Ferrater, el millor poeta reusenc. L’animació la va posar un grup que va realitzar unes quantes performances que, la veritat, no es van acabar d’entendre massa bé, tot i la seva més que correcta actuació.

El menú, fluixet: una mena de pilota de carn d’olla mullada amb una crema de carxofes que va arribar freda, de primer, i més carn amb unes verduretes, de segon. El nivell va pujar amb les postres, fetes d’avellanes.

De la llarga llista de premis i premiats, cal destacar, com ho fa avui la premsa, la presència de la religió en molts d’ells com a leit-motiv: la Bernadette de Lourdes, els amors pecaminosos de dos monjos medievals, un assaig sobre cristians a la política… També van ser guardonats Jordi Tardà (paraula) i el Rodríguez Picó, que va pronosticar temporals meteorològics (no pas polítics), molt ovacionats.

Soporífera ració de discursos. Esquerra s’ho va fer venir bé per parlar per tres boques, cosa que no està malament tenint en compte que era un acte cultural i no estríctament polític.

Final amb la Vicky Peña recitant/cantant/cridant poemes de Ferrater. A la sortida de l’acte, quarts de tres de la matinada, fotia un fred que pelava.

La novel·la guanyadora és la biografia de la vident de Lourdes. Un miracle, això és el que ens falta a tots plegats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!