Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

25 de juliol de 2007
0 comentaris

La gran apagada: aclariment

El meu post d’ahir, sobre la gran apagada barcelonina, ha estat molt visitat, ja que figurava en una relació de blocs de Vilaweb sobre aquest tema d’actualitat. Gràcies a tots.

Rellegint-lo, no m’ha acabat de convèncer un extrem, que podria malinterpretar-se, i per això faig aquest aclariment. Ahir ironitzava sobre la senyora que no tenia microones per escalfar-se la llet; amb això no volia donar a entendre que aquesta apagada no hagi afectat de forma important la gent. Al contrari, ha afectat i molt a la vida quotidiana, als interessos de negocis i comerços, etc. Només volia fer entendre que som una societat que ens hem acostumat a totes les comoditats i que quan passa el que ha passat, grinyolem de seguida. Oblidem que antigament les condicions de vida eren molt més penoses.

De manera que hauríem de fer una distinció entre necessitats bàsiques i supèrflues, grinyolant per les primeres i tenint paciència per les segones. I parlant de grinyolar, entenc perfectament la ràbia i les protestes de la gent, però segueixo sense entendre que tot s’hagi de traduir, sempre, amb concentracions al mig del carrer, talls de trànsit, soroll de cassoles, etc. És molt cutre. Això a Suècia no passa (tampoc hi ha tants talls elèctrics, és clar).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!