Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

6 de març de 2007
0 comentaris

Tarragona, pel canvi (1)

Aquest vespre, a l’antiga Audiència, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona, Sergi de los Ríos, ha pronunciat una conferència sobre la ciutat i el seu futur. No ha estat pròpiament un mitin ni una presentació del programa del partit, però la proximitat dels comicis ha tenyit l’acte, inevitablement, d’un aroma electoral.

Tarragona espera expectant un canvi polític que renovi l’aire viciat dels darrers anys. La ciutat porta no-sé-quants anys de govern convergent amb suport socialista (primer) i pepero (ara). Sempre amb el mateix alcalde, Joan Miquel Nadal, un home de caràcter a qui ningú li nega una dedicació en cos i ànima a la ciutat, però també amb una manera de fer xulesca i prepotent. La gestió municipal ha estat també polèmica, amb episodis de corrupció, creixement urbanístic indiscriminat i paralització d’equipaments i obres emblemàtics amb l’excusa victimista ("les altres administracions no ens estimen"). Completa el panorama l’etern enfrontament amb Reus, amb infantils sortides de to, que frena les expectatives de creixement econòmic del territori.

La ciutadania té, doncs, un fort desig de canvi a millor: més participació ciutadana, més bona gestió dels serveis públics, més projectes il·lusionants i possibles, més honradesa en la política… Per liderar aquest desig de canvi els tarragonins tenim en Pep Fèlix Ballesteros (candidat socialista) i en Sergi de los Ríos (candidat d’ERC). Els conec prou bé a tots dos i sé que faran un bon paper: juguen al seu favor la preparació, l’honestedat i la joventut.

En propers blocs m’agradarà entrar amb més detall en determinats aspectes de la realitat tarragonina, de cara a les eleccions de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!