Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

30 de gener de 2007
2 comentaris

Cinc minutets a les fosques

Una iniciativa procedent d’Europa ens convida a apagar durant cinc minuts els llums de les nostres cases, el proper dijous al vespre. Ens ve, com no podia ser d’altra manera, per via informàtica. Es tracta d’una mesura simbòlica per conscienciar la societat sobre els problemes energètics i mediambientals.

Es tracta de l’enèssima rucada enmarcable en aquest maremàgnum, tant de moda, format per la correcció política, la dictadura de la simbologia progre i l’atabalament del "passa-ho, passa-ho" de les noves tecnologies.

Exemples? els ecologistes despullant-se contra el maltracte animal (que està més vist que el Colacao), els cinc minuts de silenci quan hi ha una víctima de violència sexual ("de gènere" en diuen ara), els globets amb missatge per la pau llançats, des del Parc de la Ciutadella de Barcelona, per duminguerus sense res més a fer…

Doncs per lluitar contra el malbaratament energètic, la gran idea és apagar els llums durant cinc minuts. Per cert, em diuen que només el fet d’apagar i tornar encendre el llum gastarà més energia que la que s’estalviarà (serà veritat? jo no domino el tema, sóc de lletres…).

Perquè no ens deixem de tanta collonada? Perquè no és capaç la societat d’intentar solucionar els greus problemes amb una planificació d’objectius a llarg termini, consensuats i factibles, amb els recursos necessaris? Perquè sempre tot s’acaba amb anècdotes miops, just per fer-se la foto i caure en l’oblit a les 24 hores?

  1. perque son mesures d’una societat estúpida i decadent, preocupada per les formes estétiquesi oblidant-se del fons dels problemes reals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!