el bloc d'Eduard Soler Cuyas

Solidaritat i Farmàcia

9 de novembre de 2009
0 comentaris

?La lluita i les respostes de les dones congoleses davant la violència sexual?

CONFERÈNCIA

“La lluita i les respostes de les dones congoleses davant la violència sexual” 

ORGANITZACIÓ:

Lliga dels Drets dels Pobles, Farmacèutics Mundi

 

Amb el suport: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Ajuntament de Sabadell.

http://www.dretsdelspobles.org/index.php?option=com_content&task=view&id=292&Itemid=1

 

A càrrec de Marie Dolorose Kafanya. Presidenta de l’organització FEPSI (Femmes Engagées pour la Promotion de la Santé Intégrale) de la República Democràtica del Congo.

 

·         Dimecres 11 de novembre 2009

·         A les 19.00

·         Casal Pere Quart. Sabadell

·         Traducció simultània

 

Presentació


Les violacions contra els drets humans al llarg del conflicte de la República Democràtica del Congo es perpetuen de manera sistemàtica i generalitzada al conjunt de la població: desplaçats forçats, pillatges violents, morts, violència sexual, reclutament de nens/es soldats etc. La violència sexual s’ha utilitzat com a arma de guerra i continua sent una preocupació alarmant en aquest país. S’han comés- i es cometen-  innumerables violacions per part de tots els actors implicats en el conflicte.

El silenci que envolta la RD del Congo va acompanyat de la invisibilitat d’aquests crims. Posar fi als crims sexuals implica posar fi a la impunitat dels seus agressors, fet imprescindible per a la seguretat i la consolidació de la pau en el país. La lluita contra aquesta violència, les conseqüències psicosocials i la impunitat forma part del dia a dia d’organitzacions de dones congoleses, és el cas de FEPSI. A través del seu testimoniatge Marie Dolorose Kafanya ens aproparà a la realitat de la regió – est de la RDC- on FEPSI fa més de nou anys que hi treballa donant suport a les víctimes de la violència sexual.


ORGANITZACIÓ:

Lliga dels Drets dels Pobles, Farmacèutics Mundi

 

Amb el suport: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Ajuntament de Sabadell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!