Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

19 d'abril de 2016
0 comentaris

Luis Figo, masclista?

La polèmica del dia, a punt de caducar (la polèmica i el dia, les dues coses) l’ha protagonitzat l’ínclit Luis Figo, futbolista famós per allò de “Madrid, llorones…” quan jugava al Barça. Ara no tinc ni idea d’on juga, si és que encara juga a futbol. El cas és que ha contestat més o menys així la pregunta d’una periodista: “normalment no contesto als mitjans catalans però amb tu faré una excepció perquè ets molt guapa”. Rebombori, esquinçada de vestidures i tempesta a les xarxes.

“Masclista” és l’acusació que ha rebut el jugador portuguès després de la seva atzagaiada. Home, doncs no. Jo personalment no sé veure-hi masclisme en aquesta poca-soltada. Masclisme fóra que hagués invertit algun dels termes de la resposta: “no et responc perquè ets una dona” o “amb tu faré una excepció perquè ets molt lletja”. Això sí que serien respostes masclistes.  Menys crítiques ha rebut la primera part de la contestació del portuguès: no contesta als mitjans catalans. Això al meu poble se’n diu xenofòbia, és a dir, discriminar algú pel seu origen territorial o nacional. Però no importa, ja estem molt avesats a aquestes actituds i una més ens rellisca molt i molt.

Per cert, la pregunta que se li va adreçar a Figo era, més o menys, què preferia, que guanyés el Madrid o que perdés el Barça? Una pregunta banal, vàcua i intranscendent que tant la podia haver formulat un home com una dona. A l’hora de fer preguntes, el nivell dels periodistes esportius és absolutament igualitari.

[Imatge: Vilaweb]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!