Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

18 d'abril de 2016
0 comentaris

Quixots de paper

Al Port de Tarragona es mostra aquests dies una col·lecció d’ex-libris i gravats sobre el Quixot, organitzada per l’Associació Catalana d’Ex-libristes. També s’exposen exemplars de la novel·la més famosa en llengua castellana, en una multitud d’edicions, formats i traduccions que palesen la seva influència en la literatura universal. L’exposició no és casual, perquè coincideix amb el 400è aniversari de la mort del seu creador, Miguel de Cervantes.

Dues curiositats: hi ha un mapa amb l’itinerari que seguiren el Quixot i Sancho Panza per terres catalanes fins arribar a Barcelona, amb la suposada localització d’alguns episodis de la novel·la. L’altra és que cada vitrina de l’exposició està presidida per una cita del llibre; per sorpresa meva, moltes dites populars (“no diguis d’aquesta aigua no beuré”), procedeixen del Quixot. Serà qüestió de trobar el moment de començar a llegir l’emblemàtica obra (cosa que molts han fet) i també acabar-lo (cosa que, lamentablement, no gaires).

[L’exposició Quixots de paper restarà oberta fins el 24 d’abril al Tinglado 1 del Port de Tarragona; imatge: www.omnium.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!