Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

31 d'octubre de 2015
0 comentaris

No ho busqueu al diccionari. Avui: els ‘segways’

La nova plaga urbana. Són una mena de vehicles de dues rodes accionats de forma elèctrica i amb els quals et pots desplaçar per la ciutat a peu dret i a una certa velocitat. Que siguin “de ciutat” i que pugui anar a una “certa velocitat” explica que pugui esdevenir (com així ha estat) una font de conflictes. Com que no n’hi havia prou amb les bicicletes, amb la seva patent de cors per anar per on els dóna la gana, ara han aparegut aquests trastos perquè circular caminant com s’havia fet tota la vida sigui encara més dificultós sinó perillós.
Es tracta d’un fenomen bàsicament barceloní i lligat al turisme. L’Ajuntament, no sé si amb Trias o amb Colau, ja ha intentat mig regular aquest invent per tal d’evitar mals majors: no poden superar una velocitat determinada i ho han de fer en grups. Però no sembla cap solució. Cada dia, la voràgine de (no sé quin nom tenen els usuaris d’això) ocupen perillosament carrers i places del centre de la ciutat esquivant criatures, gent gran i mobiliari urbà a una velocitat, n’estic segur, més alta que la permesa.
Hi ha l’esperança de que això no passi de ser una moda passatgera pensada per entretenir uns turistes cada dia més avorrits i necessitats de noves experiències. O potser no i han vingut per quedar-se a competir amb patinadors, skaters, bicicletes, motos i cotxes. Ah, i que no m’oblidi dels ricksaws, aquella mena de carruatges amb pedals d’origen asiàtic i que, com no, també van treure el nas fa anys a la nostra capital. Pobra Barcelona.

[Imatge: www.mysegwayexperience.com]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!