Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

4 de març de 2015
0 comentaris

Rei per un dia

Ja ha estat localitzat i detingut l’individu de Talavera de la Reina que va agredir una noia a Barcelona. El fet que els amiguets li riguessin la gràcia tot gravant l’escena i penjant-la a Youtube ho ha fet tot molt fàcil, tant la transcendència de la reprovable acció com la localització del seu autor.

No és que em sorprenguin massa els fets, la veritat (a mi no em sorprèn ja pràcticament res), però no puc evitar fer-me algunes preguntes: què porta una persona a atansar-se una altra per darrera i donar-li una patada a la cama fent-la caure enrere, amb evident perill de lesionar-la? Què se li va passar pel cap en aquells moments? Volia quedar bé davant dels seus amics (rebatejats als darrers temps com a col·legues)? Reclamava els seus deu minuts de glòria warholiana, a risc de tenir problemes amb la justícia? Necessito saber per què la nostra societat (amb les seves estructures familiars, escoles i institucions) ha acabat gestant aquests petits monstres de Youtube.

I ara que dic monstres, la derivada de l’afer tampoc té desperdici. Un pobre noi de Tortosa que té una lleugera retirada al “valent” de Talavera, ha rebut un important nombre d’insults per Twitter al ser confós. Reprodueixo la darrera frase de l’anterior paràgraf: per què la nostra societat ha acabat gestant individus que, de forma anònima, es permeten insultar algú confonent-lo amb algú altre. S’han quedat satisfets després de fer-ho? Dormiran tranquils aquesta nit? Si ho fan (dormir tranquils, vull dir) malament, però si no, potser encara és pitjor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!