Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

25 de febrer de 2015
0 comentaris

Quin nivell

La presidenta en funcions del Congrés espanyol, Celia Villalobos (l’andalusa aquella de les vaques boges) ha estat enganxada in fraganti jugant al Candy Crush en el transcurs d’una plúmbia intervenció del cap de files del seu partit, Mariano Rajoy. Gran escàndol. No és la primera vegada que passa, això d’immortalitzar diputats fent mots encreuats o enviant-se nimieses entre ells amb el mòbil, cosa que no ajuda gens a remuntar l’esquifit prestigi de la denominada classe política. Avui, la poca destresa de la senyora Villalobos a l’hora de dissimular el seu avorriment ha proporcionat un nou esbravament de curta volada a una opinió pública cansada d’indignar-se per tot.

Faig un parèntesi. Jo també jugo al Candy Crush. A casa, és clar. Lamentablement m’he encallat al nivell 200 i no puc passar d’aquí, no per falta d’habilitat en el joc sinó per raons purament informàtiques que ara seria molt llarg d’explicar, almenys per algú de lletres com jo. El cas és que entenc perfectament, encara que no ho aprovi, que la diputada caigui en la temptació d’assassinar caramelets de colors i intentar passar de nivell, tot escoltant com a música de fons la salmòdia del registrador de Pontevedra. És realment viciós (el joc, no Rajoy).

La trapelleria de Villalobos no ha estat l’única anècdota del denominat “debat de l’estat de la nació”. El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha sofert un lleuger mareig que ha obligat a interrompre la sessió. El vídeo del moment de l’incident ha permès comprovar la important quantitat de diputats absents de la sala. He comptat, grosso modo, una vuitantena d’escons buits, és a dir, més d’una quarta part van passar olímpicament de la intervenció del valencià per dedicar-se a fer no sabem ben bé què. Aquest és el verdader escàndol: no que algú es distregui momentàniament al ple, sinó tots els que ni tan sols hi assisteixen, ocupats com deuen estar en altres activitats segurament més reprovables que fer explotar caramels. Aquest és el nivell de la classe política.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!