Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

18 de febrer de 2015
0 comentaris

Notícia: Ciutadans/Ciudadanos són catalans

L’actualitat política ens ofereix avui dues notes ben interessants. Una, el PP es referirà a partir d’ara a Ciutadans/Ciudadanos només en la primera de les dues accepcions, recalcant així la procedència principatina de l’invent dels Rivera, Cañas i companyia. Dues, la web d’aquesta formació política ha eliminat la seva versió en català.

Les dues notícies diuen molt de la percepció que Espanya té dels catalans, i apareixen en un moment en què les enquestes estan subministrant apetitoses expectatives electorals a tot l’estat per la formació originàriament catalana, justificades per una imatge de renovació política (ben discutible, per cert) que ha anat conreant els darrers anys fins a somiar en convertir-se en una mena de Podemos taronja i no morat. Com que Ciutadans aspira a recollir un bon farcellet de vots, bàsicament procedents del PP, els dos partits no han dubtat en rivalitzar entre ells demostrant l’amor que tenen per Catalunya. El primer “netejant” la nostra llengua de la web d’un partit que té la seva seu central a la Gran Via de Barcelona. El segon recordant a la soferta opinió pública espanyola que els de Rivera són “catalans” (horresco referens!) i, per tant, rebutjables com si d’un xampany es tractés.

Que uns s’amaguin de ser catalans i que els altres els ho recordin amb inequívoques intencions electorals demostra quina mena d’estima tenen per nosaltres. Qui vol seguir pertanyent a l’estat, en aquestes condicions? Per cert, que a la web de Ciutadans s’afirma que, en matèria de llengua i cultura, (tradueixo) “les administracions hauran d’atendre en la llengua oficial que triïn els ciutadans”. Llàstima que aviat serem lliures, amb la il·lusió que em feia que m’atenguessin en català a Salamanca…

[Imatge: en aquest cartell de fa uns anys ja apuntaven maneres; www.directe.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!