Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

1 de novembre de 2014
0 comentaris

La carpa inmortal

Entre l’apunt d’abans d’ahir, que parlava de morts, i els de la setmana que ve, que previsiblement parlaran tots del Diumenge en majúscules, avui en toca un de simpàtic i intranscendent.

M’assabento que la famosa carpa Juanita és viva. Pels que no sàpiguen de què va la història, es tracta d’un petit peix que es va fer famós, quan jo era petit, perquè bevia en porró i, si la memòria no em falla, xuclava fideus. Ara resulta que l’amo d’aquesta bestiola prodigiosa, de Vilanova i la Geltrú, era oncle d’en Màrius Serra. La Juanita, juntament amb Floquet de Neu i el gosset Kiku, que vigilava el pas a nivell del cremallera de Montserrat (fins i tot després de la seva supressió), formaven una entranyable trinitat d’animals famosos de la nostra infància, avui en l’oblit.

En ple segle XXI, amb l’actualitat farcida de notícies i esdeveniments a quin més increïble o estrambòtic, que un peix de reduïdes dimensions encerti a beure de galet no passa de ser una curiositat completament demodée però fa cinquanta anys cridava molt més l’atenció. Era la mena de notícies un punt sorprenents amb què distrèiem la nostra existència quotidiana.

El nostre peixet té la seva associació d’amics i, naturalment, compte a les xarxes socials. Està al dia de tot. He llegit que aquests animals poden arribar als 65 anys. No sé quan va néixer però, en tot cas, llarga vida a la Juanita!

[Imatge: carpajuanita.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!