Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

28 d'octubre de 2014
0 comentaris

Ja piquen

El govern de Mariano esas cosas Rajoy ha decidit iniciar els tràmits legals per impedir la celebració del procés participatiu del 9-N (la consulta que no és una consulta però que sí que ho és). Les gestions s’endevinen ràpides, atès el precedent de la llei de consultes i atès també el fet que queden només 12 dies per la cita ciutadana: avui un informe, demà un dictamen, divendres el recurs i dilluns, si tot va bé, el Tribunal Constitucional suspendria qualsevol actuació relacionada amb la votació.

He dit si tot va bé amb el desig de que efectivament el govern espanyol doni la darrera pinzellada de legitimitat al procés sobiranista català, si és que encara no la tenia tota. Mariano hilillos té un dilema davant el 9-N: acceptar-lo (tolerar-lo) amb la secreta esperança de que sigui un fracàs participatiu, provocat per la pròpia naturalesa d’un invent farcit d’actuacions de fet, sobreentesos, voluntarisme i una no volguda precipitació; o bé seguir amb la inèrcia prohibicionista que ha presidit completament el capteniment d’aquell govern, materialitzat en tancades de porta primer i recursos legals després.

Sembla que triomfarà la segona de les opcions i ja m’està bé. És altament significatiu que la decisió d’iniciar la batalla contra el 9-N (que feia dies que semblava aparcat en un racó de les preocupacions institucionals i mediàtiques) es prengués precipitadament ahir al vespre, just abans dels telenotícies de la nit, perquè avui aparegués en lletres ben grosses als diaris d’allí (i als d’aquí) i desplaçant el verdader scoop: l’actuació policial contra la corrupció del PP a diversos territoris de l’estat. L’estratègia d’aquest partit i del govern que sustenta sembla clara: apostar pel darrer trumfo que li queda, l’España antes roja que rota, que encara té predicament en una part de la societat i que els pot salvar del desastre electoral.

La fenomenal batuda d’ahir, que fa que ja es comenci a parlar del PP com d’un partit estructuralment corrupte, va afectar peixos ben grossos. Altres peixos, encara més amunt, estan a punt de mossegar l’ham. Això promet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!