Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

16 de setembre de 2014
0 comentaris

Els veritables indecisos

L’Assemblea Nacional Catalana, lluny d’adormir-se en els llorers del gran èxit de la V de la setmana passada, ens presenta un nou repte per a les trepidants setmanes que ens esperen. Proposa reunir 100.000 voluntaris amb la doble funció d’explicar els arguments a favor de la independència de Catalunya i d’escoltar dubtes, preguntes o qüestionaments dels interlocutors d’aquests voluntaris. I quins són aquests interlocutors? Doncs la gernació de conciutadans nostres que, davant l’alta responsabilitat que se’ns presentarà el 9 de novembre, tenen dubte raonables de què votar exactament: parlant col·loquialment, “no ho tenen clar”, és a dir els indecisos.

Em sembla fantàstic. Però per molt que convencem qui encara no tingui ben decidit el vot, els fruits d’aquesta iniciativa només tindran sentit si efectivament el 9 de novembre acudim a les urnes. Aquest ha estat fins ara el desig i el compromís dels nostres líders institucionals, però estem veient darrerament, conforme s’apropen els dies D i les hores H (referèndum escocès, aprovació de la llei de consultes, convocatòria presidencial, recurs anticonstitucional i vés a saber quin ciri trencat espanyol posterior), com els dubtes, les preguntes o els qüestionaments sorgeixen precisament dels que haurien de garantir el full de ruta sobiranista. Uns comencen a parlar de “desobediència” i uns altres de complir la legalitat, uns diuen de treure les urnes al carrer i uns altres de sotmetre’s mesellament al Tribunal Constitucional. En què quedem?

Els verdaders indecisos no són aquell sector de població segurament poc o mal informat, allunyat de la política (i no m’estranya que així sigui) o amb maldecaps més urgents i personals que el nostre futur nacional. Els verdaders indecisos són els partits de la data i la pregunta, entesos com a bloc fins ara més o menys cohesionat i coherent. I aquests indecisos, que sembla que ara no acabin d’aclarir-se sobre què cal fer les properes setmanes, no necessiten cap voluntari proveït d’arguments de pes. De fet la labor de voluntariat ja la vam fer nosaltres la setmana passada manifestant-nos a la Diagonal i a la Granvia barcelonines. Si allò no els fa decidir-se per consensuar una única estratègia, tenim un problema.

[Imatge: www.directe.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!