Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

25 de maig de 2014
1 comentari

El vell continent (7: a les urnes, catalans)

Vam començar la jornada electoral amb el Festival d’Eurovisió i l’acabem amb un altre esdeveniment europeu, la final de la Champions. Figura que aquest també hauria d’unir pobles i ciutats però aquest any, almenys per a un servidor, més aviat ha servit pel contrari vist el resultat de tots conegut. I consti que a mi el futbol me la bufa bastant.

Amb la necessitat imperiosa de rebre bones notícies, la jornada electoral d’avui ens n’està donant una d’important: la participació a Catalunya és de cinc punts més que als anteriors comicis, mentre la de l’estat espanyol baixa. Tot un símptoma del que pot passar aquest vespre: una alta participació farà molt més pel procés sobiranista que els resultats concrets (que si puja un, que si baixa l’altre) de cada formació.

Cal anar a votar: si no és per enviar un missatge sobiranista a Europa, que sigui per qualsevol altra raó, pels valors que continua garantint aquest nostre sofert continent, que mai havia gaudit de tants anys seguits de pau, pels drets i llibertats que hi són constitutius, pels avenços de progrés que, malgrat tot, ha suposat formar part d’aquesta Europa…

Queden dues horetes. Qui no ho hagi fet, encara és a temps.

[Imatge: Vikipèdia]

  1. Aquest matí he votat un cop. Prop de plaça Eivissa, al barri d’Horta, a Barcelona. Gràcies als mossos d’esquadra, el meu vot no valdrà res: S’han emportat les urnes de cartró. I alguns polítics omplint-se la boca del dret a decidir i altres idees que a la seva boca es transformen en barrabasades forasenyades.

    Ja em perdonarà, però el meu vot al multireferèndum (que gràcies als mossos d’esquadra no valdrà res) crec que és igual de positiu que al del Parlament “europeu”. Ni un ni l’altre serviràn per gran cosa… gràcies a la manca de democràcia que molts dels nostres polítics sols conèixen de boca.

    Avui he jugat a ser suïs. Pel que s’ha vist, qui anomenen ciutadans no som majors d’edat per responsabilitzar-nos dels nostres actes.

    Ah!: els suissos no voten al Parlament “europeu”: no volen perdre llibertats ni cabells.

    Atentament, i bona setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!