Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

29 de març de 2014
1 comentari

Noves formes, velles pràctiques

Quan el PSC de Barcelona va decidir convocar unes primàries per escollir el seu cap de llista a les eleccions municipals, va ser ben rebut pel que tenia de pas important cap a la regeneració democràtica, tan necessària als partits del vell ordre. No era la solució perfecta, però: l’opció de donar veu no només a militants i simpatitzants sinó a qualsevol passavolant que s’avingués a pagar un euro i signar un document amb quatre vaguetats progressistes desnaturalitzava en part el sentit de la votació. Així ho vaig manifestar des d’aquest bloc quan des de l’òrbita sobiranista va sorgir la idea d’inscriure’s en massa i apostar per Jordi Martí, l’únic candidat més o menys de la nova ceba.

Doncs ja sabem en què ha quedat tot plegat. Les darreres informacions ens parlen de denúncies consistents en llargues cues de votants paquistanesos a Ciutat Vella. Res a dir si s’haguessin limitat a pagar l’euro (em recorda allò de “la clau i el duro”) i a signar el document de marres, però és que la televisió ens ha mostrat gent que ni tan sols sabia què estava fent. Aquesta és la nova democràcia del PSC? 

Vot teledirigit si no comprat, petites tupinades… velles pràctiques per noves formes polítiques. Una pena. Ah, per cert, ha guanyat Collboni, el candidat de l’aparell que mai no ha deixat d’existir, i Jordi Martí, a qui molts donàvem per guanyador, ha quedat descartat per la segona volta. Una pena no: un desastre.

[Imatge: Vilaweb]

  1. Jo no diria tant. Si més no, major desastre seria que haguès guanyat en Martí… Tindriem un Pasqual Maragall bis, i la veritat, amb el primer ja em vem tenir prou.

    Les tupinades hi són a tot arreu: uns voldrien que gent que no és sent socialista haguès votat pel Martí en arres a una [molt hipotètica] simpàtia independentista; mentre altres -a ERC- voldrien haguer pogut votar les llistes a les eleccions europees, i no pas trobar-se d’un dia per altre que el segòn de la llista fos el primer passa-volant que va passar a parar la mà.

    Atentament, i bona setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!