Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

8 de juny de 2013
0 comentaris

Carrers de Tarragona: Sant Francesc

Uneix les dues Rambles amb un considerable desnivell. Ja sé que és molt exagerar, però a mi em recorda aquells carrers costeruts de San Francisco, potser pel nom. Però no, es diu com es diu no per la ciutat californiana sinó per l’església de Sant Francesc d’Assís que trobem a dalt de tot.

Hi tenen la seva seu dos organismes de la Generalitat, la Delegació del Govern i els Serveis Territorials d’Ensenyament, cosa que fa que el carrer sigui escenari habitual de manifestacions i concentracions amb tot el seu patracol de pancartes, crits, altaveus i xiulets, per a distracció de veïns i passavolants.

A la cantonada amb el carrer August hi ha una sucursal del forn Cal Figuet, de Riudecanyes, fundat el 1901. No tan antiga, però que enguany celebra el seu centenari, és la Merceria Cal Marquet: aquí podrem adquirir, a metres, l’estelada blava, l’estelada groga i la bandera espanyola (l’altra). Certament, el 1913 no n’hi havia tanta demanda. El darrer motiu d’interès del carrer és un gran mural de ceràmica blava que passa molt desapercebut: no se sap què representa, ni si pertany a l’establiment amb qui comparteix paret (l’Òptica Salas), ni qui el va fer… Misteris tarragonins.

[Imatge: mural de Sant Francesc d’Assís al monestir de Subiaco; ca.wikipedia.org]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!