Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

16 de novembre de 2012
0 comentaris

Indefinicions, baixeses, animalades…

LA CRÒNICA

Sembla que ha passat una eternitat, però tot just fa una setmana que va començar la campanya electoral. Estem a l’equador de la moguda. Moment oportú per fer comentaris diversos, d’aquells que tenia al pap i no trobava el moment d’abocar-los.

* Es parla molt de l’ambigüitat de Convergència i Unió a l’hora de definir-se exactament sobre el futur que vol per la nostra nació, inclosa la pudorosa ocultació de la paraula independència, no fos cas. Menys comentaris mereix, però, l’exercici similar que practica Iniciativa. La coalició roig-verda (o no sé de quins altres colors exactament) usa a tort i a dret el concepte “dret a decidir” i es queda tan panxa, sense que això sembli incomodar ningú. Es va comprovar ahir en el peculiar debat que va oferir 8tv amb representants dels quatre partits signants de la famosa moció al Parlament. Dolors Camats, la representant d’ICV, aquella noia que s’assembla a la Colometa, va fer en aquest sentit un exercici d’indefinició francament remarcable.

* Hem començat parlant de Convergència, i avui la coalició i els seus dirigents són portada a El Mundo on, en una nova mostra de baixesa periodística, treuen ara, precisament ara, temes com el finançament irregular dels partits, comptes a Suïssa, el cas Palau i no sé què més. Al marge del que hi hagi de cert o fals (ves a saber), és irritant que el diari-escombraria per excel·lència faci servir aquests mètodes. Aquestes coses es duen als jutjats si hi han proves i si no, que callin.

* Molt s’ha parlat de les sortides de to de l’Espanya profunda i no tan profunda contra Catalunya. Semblaria que les eleccions són a tot l’estat a jutjar per la quantitat ingent d’insults, amenaces, mentides, desqualificacions i animalades que deixen anar determinats mitjans de comunicació, i que cada dia El Punt-Avui ens reprodueix amb eficaç puntualitat. Algunes de les afirmacions fan riure, altres plorar, però totes elles serveixen, si més no, per constatar la irritació, la desorientació i fins i tot la por (ells sí) de determinats sectors de l’opinió pública espanyola. No sembla que en siguem prou conscients, d’això. Caldrà tenir-ho en compte i aprofitar-se’n.

* Certes reaccions poden ser gracioses però altres no s’haurien de deixar passar. Em refereixo a determinades intervencions relacionant el procés sobiranista amb el nacionalsocialisme. Estan en la ment de tots, per recents. Per aquí no hi passo, i com jo, molta més gent. Tot té un límit.

* Seguirà…

AGENDA ELECTORAL

Dissabte, 17 de novembre, 11:00
El cap de llista de SI per Tarragona, Albert Pereira, visitarà la Fira de l’Oli de Reus.

Diumenge, 18 de novembre, 11:30
A la Llar Social de Bonastre (c. Major, 5), acte electoral amb Albert Pereira, Núria Coral, Josep Sicart i Miriam Solé.

Diumenge, 18 de novembre, 12:00
Vermut popular al Serrallo de Tarragona.

Diumenge, 18 de novembre, 18:30
Al Casal de la Secuita (c. Victòria, 41), acte electoral amb Albert Pereira i Hèctor López Bofill.

[Imatge: www.directe.cat]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!