Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

22 d'octubre de 2012
0 comentaris

El que volen els empresaris

[Article publicat en diferents mitjans de comunicació, en tant que coordinador comarcal del Tarragonès de Solidaritat Catalana per la Independència]

De mica en mica, però de forma inexorable des de la data clau de l’Onze de Setembre d’enguany, tots els sectors socials i econòmics de Catalunya van entrant en el debat sobre si el nostre país ha d’assolir la seva independència, sobre els seus pros i contres i sobre les estratègies més idònies per aconseguir-la.

 

Aquesta setmana ha estat el torn de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, un autèntic lobby, determinant en la vida econòmica de les nostres comarques. El seu president, Joan Pedrerol, en el marc de la presentació a la Cambra de Comerç de Tarragona de l’informe anual de l’Associació, va efectuar unes declaracions que no han passat desapercebudes. Va dir Pedrerol: “Allò que dóna confiança a les empreses és l’aposta per les infraestructures, sense entrar en l’actual debat, perquè les empreses respectarem el que es decideixi i ens hi adaptarem”.

 

Quan sentim tantes veus tremendistes, dins i fora de Catalunya, afirmant que els sectors més poderosos econòmicament s’oposaran frontalment a la consecució de la independència del nostre país, quan determinades forces polítiques intenten atemorir-nos amb l’espantall de les calamitats que sobrevindrien (expulsió de la Unió Europea, establiment de duanes, quedar-se sense pensions o sense ajuts a l’agricultura…), quan algun empresari ens amenaça amb deslocalitzar el seu negoci, és bo escoltar aquesta afirmació de Pedrerol: “respectarem el que es decideixi”. Democràcia sense embuts.

 

El que realment preocupa a les empreses, grans i petites, multinacionals o nostrades, tradicionals o punteres, és un sistema formatiu que produeixi bons professionals i que sobresurti en la recerca; el que realment els preocupa és la consecució d’unes infraestructures adaptades a les necessitats exportadores, futur de la nostra economia; el que realment els preocupa és l’existència d’una administració pública moderna, àgil i còmplice, que ajudi enlloc de crear obstacles innecessaris. Això és el que realment volen les nostres empreses, i la consecució d’un estat propi per Catalunya, la consecució de la seva independència política serà decisiva per assolir les demandes dels sectors econòmicament més dinàmics.

 

Les empreses acabaran acceptant un nou estatus per Catalunya, en tant que expressió de la voluntat popular. El que les empreses no accepten, ni aquí ni enlloc del món, és la incertesa, la inestabilitat, la provisionalitat. El confús full de ruta que ens ofereix les darreres setmanes la coalició cridada a tenir un paper important en el proper Parlament de Catalunya, les ziga-zagues dialèctiques dels seus líders, entregats a tramposos jocs semàntics, no sembla que puguin convèncer excessivament a qui demana, sobretot, via lliure i anar per feina. En canvi, Solidaritat Catalana per la Independència, des de la seva creació fa dos anys, ofereix a la societat catalana un full de ruta per a la consecució de la independència de Catalunya, clar i precís, allunyat de plantejaments confusos, pensat per donar confiança a tots els sectors socials i econòmics del nostre país.

 

 [Imatge: edifici de la Cambra de Comerç de Tarragona; www.tarragona21.com]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!