Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

15 de febrer de 2012
0 comentaris

La crido a l’ordre, senyoria

Avui les Corts valencianes han viscut un incident, un més dels que periòdicament succeeixen en la primera institució d’aquell sofert territori. La cosa, com se sap, ha consistit en què la diputada de Compromís Mònica Oltra ha exhibit una samarreta amb el lema “No nos falta el dinero, nos sobran los chorizos“. Al president Juan Cotino no li ha semblat correcte, l’ha comminat a treure-se-la o a tapar-se-la (a elecció de la interessada) i, com que aquesta n’ha fet cas omís, l’ha expulsada. L’expulsió ha tingut un efecte inesperat perquè tota l’oposició l’ha acompanyada en el camí de la sortida.

L’afer presenta alguna semblança amb la topada entre López Tena i Núria de Gispert, al Parlament de Catalunya. Una expressió del de Sagunt va ser jutjada intolerable per la presidenta, que la va prohibir. La cosa no va anar a majors perquè tothom va compendre ben aviat que la frase “Espanya ens roba”, a banda de ser veritat, en cap cas era insultant i estava amparada en la llibertat d’expressió dels diputats.

Doncs bé, el que ha passat avui al País Valencià és, si fa no fa, el mateix. Que algú m’expliqui per quina raó la diputada ha d’ocultar la llegenda de la seva samarreta. Tan escandalosa és? Oi que és una denúncia de plena actualitat i que està justificat que l’exhibeixi una diputada de l’oposició? Oi que és habitual que els parlamentaris complementin les seves intervencions orals amb samarretes, cartells o objectes diversos? A què ve la reacció de Cotino? Només veig una explicació al seu nerviós procedir, i és que ell o els seus correligionaris s’han sentit al·ludits amb l’esment al suculent embotit, perquè no crec que hagin estat les pressions d’algun gremi de xarcuters, que s’hagi sentit ofès.

En quatre dies la tempesta s’haurà oblidat, i només haurà servit per degradar una miqueta més si és possible la dignitat de les nostres institucions democràtiques, que últimament no paren de donar-nos deplorables notícies com la d’avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!