Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

21 de gener de 2012
0 comentaris

La setmana dels tres barruts

Tradicionalment, la setmana que queda emmig del gener és coneguda com la dels tres barbuts i considerada la més freda de l’any. Enguany, sant Pau ermità, sant Maür abat i sant Antoni abat han decidit retirar-se discretament d’escena (la prova és el poc fred que està fent aquests dies) i el seu lloc ha estat ocupat no per tres barbuts sinó per tres barruts. Vegem-los.

El primer és el president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, principal impulsor a l’arxipèlag de la desacomplexada política pepera contra la llengua catalana, que abraça tots els camps: administratiu, educatiu, comunicacional… Doncs bé, aquest senyor que vol reduir la llengua a un estat preagònic o directament vegetatiu ha tingut la barra de dir, en un pregó: “Visca també es català, que és es nostre patrimoni”. El nostre sí, el d’ell i d’uns quants com ell, ho dubto. Va ser convenientment escridassat, és clar.

El segon és un tal Képler Laveran Lima Ferreira, molt més conegut com Pepe, jugador del Real Madrid que ha estat notícia aquesta setmana per haver estampat el seu autògraf pedestre (mai millor dit) a la mà de Messi. Posteriorment, en l’inevitable acte de contrició que tot esportista fa després de protagonitzar alguna malesa, ha tingut la barra de dir que la seva acció va ser “involuntària”. I nosaltres que ens ho creiem. Si dimecres que ve és alineat pel seu compatriota Mourinho, el Camp Nou li reservarà una rebuda diguem-ne calurosa.

El tercer és Francesco Schettino, el capità del creuer “Costa Concordia”, que va naufragar davant d’una illa italiana. La seva actuació durant l’accident, la seva fugida abans d’hora, les seves declaracions contradictòries, els punts foscos de tot plegat (què hi pinta la moldava que no figurava a la llista de passatgers i que feia de “traductora”?), fan que ens trobem davant d’un barrut de cap a peus. Abans es deia que alguns es treuen el carnet de conduir en una tómbola; pel que sembla ara també rifen galons de capità.

Ja ho diu la dita (la copio de Vickipèdia), “per la setmana dels barbuts governen els tres germans: tos, moquina i amagamans”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!