Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

18 de desembre de 2010
0 comentaris

Prohibit parlar de pernils a classe de geografia

Transcric, traduïda, la notícia de La Vanguardia:

“Un professor de secundària de l’Institut Menéndez Tolosa de La Línea de la Concepción (Cadis) va ser denunciat per la família d’un alumne, de confessió musulmana, en considerar que una menció al pernil durant una classe era una ofensa al seu credo.

El professor, de l’àrea de Geografia, va comentar durant una classe sobre els diferents climes d’Espanya que el fred propi de la localitat de Trévelez (Granada) afavoria la curació del pernil. L’alumne de confessió musulmana va interrompre la classe en aquell moment per argumentar que aquesta menció a un producte porcí ofenia la seva religió. El professor li va respondre que només es tractava d’un exemple i que no prenia en consideració la religió dels seus alumnes a l’hora de fer classe de geografia, informa Diario de Cádiz.

El menor va informar la seva família del succés. Després de parlar amb el cap d’estudis del centre, van interposar una denúncia davant la policia, que divendres va prendre declaració al docent, com ja havia fet amb el menor.

El professor, que suma dues dècades d’experiència docent i segueix exercint la seva professió, ha estat acusat d’haver comès un delicte de maltractament d’obra amb motivacions xenòfobes. L’article 525 del Codi Penal preveu penes de multa per als que ofenguinels sentiments dels membres d’una confessió religiosa’.”

Fins aquí la notícia, que es comenta per ella mateixa.

Postdata: falten encara deu dies pels Sants Innocents. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!