Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

12 de novembre de 2010
0 comentaris

Eleccions al Parlament’10 (1: enganxada del primer cartell)

La crònica

Dijous, 11 de novembre de 2010. Sopar d’adherits de Solidaritat Catalana al Restaurant “Les Voltes”, de Tarragona, el més antic d’Europa, segons diuen. Som quaranta-i-tants. Optimisme en elevades dosis, entre fideuàs, sípies i lloms. A les dotze en punt, integrants de totes les candidatures confluïm a la coca central de la Rambla, a complir el tradicional ritual d’enganxar el primer cartell. Allí hi han els de Convergència (“Mas president!”, però d’independència, nanai), els socialistes (feia anys que no veia tantes americanes de pana: s’han quedat com congelats en el temps), els del PP (molt gelosos de l’espai que els va tocar), els Ciudadanos (tots amb unes samarretes proclamant “yo soy aragonés, yo soy andaluz, yo soy…” i estan en contra de les identitats) o els xenòfobs de Plataforma (amb una rossa de bon veure enganxant els seus cartells). Hi trobo a faltar, perquè no hi compareixen, la Carmen de Mairena, els pirates i els d’Esquerra (abans ERC).

La frase pescada al vol

Para tener la mierda que tenemos, prefiero independencia. Me han robado 61 años, antes no podía quejarme, pero ahora sí.” (frase que un home gran li etziba a un socialista, que no sap què contestar-li).

La reflexió

El Museu Arqueològic de Tarragona és encara de propietat estatal i de gestió autonòmica. Els seus magatzems contenen milers de materials arqueològics de l’època romana, de gran interès, però només s’exposa una quarta part del que hi ha en dipòsit. Si Catalunya fos independent, el MNAT (així s’abreuja) podria rebre els recursos necessaris per convertir-lo en el segon museu romà més important del món (a la imatge, la Medusa, una de les peces més representatives del Museu).

Els adversaris (avui: el PSC)

Encapçala la llista Xavier Sabaté, l’actual delegat del Govern de la Generalitat, un flixanco d’agradable tracte, perfecte representant del que en diríem l’aparatchik socialista: té la rara habilitat d’ocupar sempre un càrrec públic, sigui l’administració que sigui. Un gat vell. En el lloc número 13 (toca ferro) hi trobem Carles Castillo, el regidor tarragoní cap de la Guàrdia Urbana, que podria ser perfectament el successor de Sabaté. En el lloc número 17, un nom inequívocament magribí dóna la nota exòtica a la candidatura.

L’agenda

Divendres, 12 de novembre, 20,00 h. Acte electoral de Solidaritat Catalana per la Independència, amb Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran, Hèctor López Bofill i Albert Pereira. Al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Dissabte, 13 de novembre, 19,00 h. Acte electoral de SCI a Gandesa. Al Palau Castellà.

Diumenge, 14 de novembre, 12,00 h. Gran vermut de SCI a Bonastre. Al Local Cultural. 

Diumenge, 14 de novembre, 20,00 h. Acte electoral a Sarral. A la Sala Recreativa Municipal.





Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!