Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

10 de novembre de 2010
0 comentaris

El sentit del ridícul dels polítics

En els darrers dies, les intervencions públiques d’alguns polítics catalans ens han donat la mesura de la mena de dirigents que tenim i del seu poc sentit del ridícul.

Em refereixo en primer lloc, està clar, a la penosa intervenció de tot un president de la Generalitat al programa Polònia, de TV3. Que José Montilla és una persona excessivament seriosa i que li pot ser bo “desmelenar-se” per una vegada a la vida, hi estic d’acord. Però és que el que va fer al programa no tenia gràcia (de fet, estava imitant un còmic), ni era oportú: ell no és un simple candidat a les properes eleccions, més o menys conegut, sinó el president de la Generalitat, la més alta institució del nostre país, que du per títol “honorable”. El successor de Macià. Algú s’imagina Jordi Pujol fent el mateix? Doncs això.

Un altre cas de polític fent el que sigui per deu minuts de share televisiu ha passat una mica mes desaparcebut. Joan Ridao, el diputat d’Esquerra (abans ERC), seriós i rigorós com és, va caure a la trampa de participar en un d’aquests programets que s’estil·len ara, de riure-li les gracietes a algun reporter una mica llançat. Es tractava d’un joc: Ridao havia de beure un xupito cada vegada que responia afirmativament a una pregunta de la periodista. El resultat és l’imaginable: el polític de Rubí, més content que unes pasqües, va perdre el sentit de la vergonya (i de l’equilibri) fins a petonejar els llavis de la seva interlocutora.

Podríem continuar amb més casos, però deixem-ho aquí. Ara es doldran de que a les properes eleccions es presenti la Carmen de Mairena. Potser ho fa per no desentonar massa amb l’actual classe política. El proper 28 de novembre, a banda d’optar per un futur de llibertat per al nostre país, els electors farien bé de donar pas a una nova fornada de polítics menys professionals, més honestos, menys demagogs i més dignes.

[Felicitats a Vilaweb per aquests quinze anys d’estar a l’avantguarda (que és diferent de ‘La Vanguardia’…) de la informació; em sento part integrant de la gran família de Vilaweb a través d’aquest bloc, cosa que em permet estar sempre al dia d’aquest món tant canviant com és el de les noves tecnologies i la comunicació]

[SEGUEIX…]

AGENDA POLÍTICA

Divendres, 12 de novembre, 00,00 h. Inici de la campanya electoral. Enganxada de cartells a la Rambla Nova de Tarragona.

Divendres, 12 de novembre, 20,00 h. Acte electoral de Solidaritat Catalana per la Independència, amb Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran, Hèctor López Bofill i Albert Pereira. Al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Dissabte, 13 de novembre, 19,00 h. Acte electoral de SCI a Gandesa. Al Palau Castellà.

Diumenge, 14 de novembre, 12,00 h. Gran vermut de SCI a Bonastre. Al Local Cultural. 

Diumenge, 14 de novembre, 20,00 h. Acte electoral a Sarral. A la Sala Recreativa Municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!