Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

6 de novembre de 2010
0 comentaris

Els lleons de Sabadell

La seu de la Penya Barcelonista de Constantí s’ha omplert de gom a gom per escoltar aquest matí quatre primers espases de Solidaritat Catalana per la Independència. En vigílies de la campanya electoral, la candidatura s’ha presentat a la bonica població del Tarragonès, en un acte amb vermut inclòs, tot plegat perfectament organitzat.

Ha obert foc el candidat número dos, Albert Pereira (introducció i presentació dels altres oradors), ha continuat Emili Valdero (un home que domina l’art de parlar mitja hora seguida de números sense que sigui avorrit, tot el contrari), seguit per Isabel-Clara Simó (magnífica, com sempre, avui amb un conte xinès sobre un mirall, adaptable als catalans) i per Hèctor López Bofill, cap de llista per Tarragona (amb una contundent i emotiva intervenció).

S’han dit moltes coses interessants, però de tot plegat retinc una idea exposada per més d’un orador: la necessitat de que la societat catalana sigui, d’una vegada per totes, adulta i valenta. El proper 28 de novembre serà una bona oportunitat per ser-ho i dir, democràticament i civilitzadament, prou a l’actual estat de coses. Hola independència, adéu espoliació fiscal. Hola Europa, adéu Madrid.

I els lleons de Sabadell? Ja he dit que les intervencions de Valdero són molt distretes, i avui m’he assabentat per boca d’ell que els lleons de les Corts espanyoles van ser fabricats a Sabadell. El dia que Catalunya sigui independent no cal que ens els tornin. Ja se’ls poden quedar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!