Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

3 de juny de 2010
0 comentaris

Ja estem ben distrets, ja (“burkes” i “niqabs”)

Quan es tracta de temes relacionats amb la immigració no afinem mai. No parem de donar pals de cec. El tema de moda les darreres setmanes és la burka. Es pot entrar amb burka o niqab als llocs públics? Sí? No? Alguns municipis han caigut en el parany d’aquest fals debat i un d’ells, Lleida, ha aprovat ja una moció restrictiva sobre la qüestió, mentre altres s’ho estan pensant, amb les ja properes eleccions a l’horitzó.

Em sembla que es fa un enfocament molt dolent de tot plegat. Si del que es tracta és de prohibir per raons de seguretat que la gent vagi tapada pel carrer o en llocs públics, trobo molt bé que es prohibeixi, però tant dóna una burka, com un casc de motorista, com un mitjó a la cara, com, si m’apureu, unes ulleres de sol (d’aquelles que duen les famoses, per entendre’ns). Que es prohibeixin totes aquestes indumentàries, si voleu, però no centrem el debat en una peça de vestir lligada a una religió o a una cultura nouvinguda, perquè llavors ja sabem què passarà: els musulmans tindran nous motius per sentir-se perseguits, amb raó o sense, i això no beneficia ningú.

Tema diferent és si les dones es vesteixen d’una manera determinada perquè volen o obligades pel marit, pel costum o per Al·là. En aquest cas el que hauríem de fer és protegir la seva llibertat per dur la burka o no, i això no ho soluciona una ordenança municipal, és ridícul.

Per cert, quantes dones porten burka o niqab a Catalunya? Suposo que no hi ha cap estadística però paga la pena fer tant de soroll per no res? O més aviat és l’enèsima maniobra de distracció dels de sempre perquè no parlem de crisi econòmica o de consultes sobiranistes?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!