Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

3 de setembre de 2009
3 comentaris

Arenys: per mi que els tenen per corbata

Les reaccions d’última hora del poder central contra la possibilitat de celebrar la consulta d’Arenys de Munt, reaccions que s’han d’afegir a la manifestació falangista, demostren la por que els produeix tot plegat. Per mi que els tenen per corbata.

Ara, justament ara, s’impugna la decisió de l’Ajuntament de donar suport a la consulta. Si tan il·legal és, per què no es va fer just després d’aprovar-ho en el ple? Naturalment, el que els molesta és la transcendència que està agafant una iniciativa que és completament legal (no ho organitza l’Ajuntament sinó una associació), democràtica (què més democràtic que una urna?) i pacífica (quina ràbia els deu fer això). Han hagut de recórrer a arguments jurídics per intentar torpedinar una acció que pot repetir-se a molts altres municipis. I aquesta és la seva por: que el sobiranisme es situï, definitivament, en el centre del debat polític i social, que els mitjans de comunicació no el puguin defugir (per cert, quin paper més galdós el de TV3) i que l’afer arribi a institucions europees, que es creuen molt més que les espanyoles això de la democràcia.

La por que hem tingut tants anys nosaltres, la por que Arenys ja no té, és la mateixa por que comencen a tenir ells. Cagadets estan.

  1. Estic més content que un gínjol. De fet vull ésser a Arenys el dia de la consulta.
    I amb tot, -ens- caldrà estar amatents del que pogueren idear i provocar el CNI.
    Sols és una veu d’alerta, que no d’acollonamenta, davant de les males arts dels ‘matèries grises’ invansors.

    (*) La trencadissa al sud no fou casual durant els ’80 i ’90: Hi havia premeditació i alevosia. Els hi anava (i va) la pròpia supervivència.

    Una abraçada. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!