Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

12 d'agost de 2009
0 comentaris

Carrers de Tarragona: Cós del Bou

Emblemàtic carrer de la Part Alta. Fent cantonada amb la plaça de la Font, hi ha la farmàcia Salazar, amb una rajola de sant Roch (sic). Després de la cerveseria Bierwaden, un baixrelleu que representa una correguda de bous, motiu del nom del carrer. En efecte, el cós (no cos com erròniament diu i escriu massa gent) era el lloc tancat on es feien aquests espectacles mediterranis.

Al número 10 trobem una rajola dedicada també a sant Roc. Al costat, dues botigues a destacar: la d’esports d’Òscar Cadiach (el tarragoní que més amunt ha arribat, vull dir caminant) i la llibreria Antiquària Catedral, llibreter de vell. Finalment, al número 22 hi ha una capelleta amb un sant Roc (a la foto) i una placa que ens recorda el naixement de Josep Sentís i Porta, compositor de la música dels goigs de… sant Roc.

Això a una banda de carrer. A l’altra, algunes botigues alternatives es toquen, paret amb paret, amb establiments de tota la vida com el restaurant El Caserón o Electricitat Alva. Que durin.

A aquestes alçades de l’apunt, queda clar qui és el patró del carrer. Per si encara hi haguessin dubtes, una altra placa commemora els 150 anys de les festes de sant Roc. Com que el dia del sant és el proper diumenge dia 16, aviat començaran les festes, a les quals tothom hi és convidat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!