Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

6 d'agost de 2009
0 comentaris

ERC: escombrar cap a casa

Quina deu ser la traducció catalana de quien parte y reparte…? M’ho pregunto a l’hora de trobar un títol a la notícia que l’Avui ens proporciona. Un pla d’ajuts a petits municipis (Viure al Poble) ha beneficiat bastant descaradament els projectes presentats per ajuntaments governats, oh casualitat, pel mateix partit que regeix el Departament encarregat de la distribució de les subvencions, és a dir, Esquerra.

En realitat, la notícia no ha d’escandalitzar, ni sorprendre, ni res de res, però representants de les altres dues formacions perjudicades en el repartiment (CiU i PSC, és clar) han tingut els santíssims pebrots de posar el crit al cel. És a dir, els dos partits que més poder han tingut fins ara sobre el territori, fent i desfent, repartint a tort i a dret, fent arribar els tentacles de diputacions o consells comarcals on electoralment més els convé, aquests dos partits, dic, ara protesten perquè ERC (perdó, Esquerra) s’afegeix a la pràctica política d’escombrar cap a casa.

Els ajuts objecte de discussió són cofinançats per Europa, mitjançant el Fons de Desenvolupament Regional (Feder). Veurem si hi fica cullerada i s’esmera en comprovar si s’han seguit els criteris d’imparcialitat en el repartiment dels diners, que segur que hi han de ser. Un dels projectes beneficiats, per cert, és el de Vilajuïga i el seu títol fa així: “Vilajuïga, Terra de Pas, un Món Identitari i Mediterrani, Eix Vertebrador d’una Terra, d’un País”. No és cap broma, que consti.

Hi ha una cosa que no acabo d’entendre amb aquesta pràctica, rebutjable, d’afavorir les administracions d’un mateix partit. Sembla que hauria de ser al contrari, és a dir, afavorir aquells municipis amb percentatges electorals baixos i assegurar-se així un canvi de sentit en el vot als propers comicis. Que l’alcalde del lloc es penjaria la medalla de la subvenció? Això no es pot evitar, però per què estan els regidors del partit subvencionador? Per fer bonic?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!