Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

1 d'abril de 2009
1 comentari

Ja tinc parella lingüística

Avui he conegut la parella lingüística que m’ha tocat al programa Voluntariat per la Llengua. És un noi jove i es diu Ibrahim, però no en sé més coses encara. De fet és la segona vegada que participo en aquesta iniciativa. La primera parella va ser, fa anys, una sevillana casada amb un català.

Aquest programa de parelles lingüístiques, endegat ja fa anys pel Consorci de Normalització Lingüística, és, crec jo, de les millors iniciatives que es fan en el sempre costerut intent de normalitzar la nostra llengua. Recordem que, en essència, consisteix en aparellar un voluntari (catalanoparlant habitual) i un aprenent de la llengua. El compromís és trobar-se deu setmanes seguides i conversar sobre qualsevol tema. L’objectiu és doble: l’aprenent perd la inseguretat a parlar el català, que encara està aprenent, i el voluntari s’acostuma també a parlar-lo sempre, siguin quins siguin l’interlocutor i el context.

Per a inscripcions al programa, cliqueu aquí.

  1. Jo també: una noia cubana de 25 anys que es diu Laura. Encara no la conec i estic una mica intrigat. I és la primera vegada que participo en aquest programa. Avima …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!